Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks un "Moller Auto Ventspils" izpilddirektors Uvis Braunfelds šodien parakstīja līgumu par divu jaunu 19-vietīgu autobusu saņemšanu.

Pašvaldības nopirktie spēkrati maksā 56 000 eiro katrs un ir domāti, pirmkārt, skolēnu pārvadāšanai Piltenē un Tārgalē, otrkārt, kultūras un sporta pasākumu apmeklēšanai un citiem izbraucieniem, kuros plāno piedalīties iedzīvotāji.

 

Skolēnu pārvadāšanai jaunos autobusus, kuri saņemti ātrāk nekā bija paredzēts, iecerēts izmantot nākamajā mācību gadā, jo vēl ir spēkā līgums ar esošajiem pārvadātājiem, bet, kā atzina Tārgales pagasta pārvaldes vadītājs Mārcis Laksbergs, pagastā jau tagad ir liela interese par "Volkswagen Crafter", lai nokļūtu dažādos pasākumos.

 

Autobusu iegādei Ventspils novada pašvaldība izmantoja izdevīgu Valsts kases aizdevumu, kas jāatmaksā septiņu gadu laikā. Tādējādi tagad praktiski visos Ventspils novada pagastos ir jauni 19-vietīgi skolēnu pārvadāšanai domāti autobusi. Užavā un Usmā skolēnus pārvadā lielākas ietilpības autobusus, bet tos, kā skaidro Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, ir izdevīgāk izmantot, noslēdzot pakalpojuma līgumus, nevis pirkt.

 

Dažviet, piemēram, Tārgalē un Piltenē, arī Blāzmā, lai nokļūtu Stiklu internātpamatskolā, skolēni izmanto arī sabiedrisko transportu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: