Šonedēļ par Ugāles tautas nama "Gaisma" vadītāju sākusi strādāt Kitija Šēniņa. Iepriekšējā iestādes vadītāja Vera Berga, veltot kultūras darbam vairāk nekā 40 gadu, devās pensijā, tāpēc pašvaldība rīkoja konkursu, kurā uzvarēja Alberta koledžas absolvente Kitija Šēniņa.

Koledžā viņa apguva izklaides industrijas vadību un producēšanu, augstākā izglītība tiek iegūta Ekonomikas un kultūras augstskolā, 3. kursā apgūstot Kultūras vadības programmu.

 

Līdz šim Kitija aktīvi iesaistījusies Ugāles kultūras dzīvē – ne tikai palīdzot rīkot pasākumus, bet arī pati tos organizējot. Tautas nama vadītāja ir dziedājusi Ugāles jauktajā korī "Eglaine" un spēlējusi dramatiskajā kolektīvā "Ugāles drāma". Liela pieredze kultūras darbā viņai bija prakse VSIA "Latvijas Koncerti", kur bija jāstrādā ar lielu auditoriju, jo koncerti, koncertlektorijas un festivāli tika rīkoti Rīgas Kongresu namā, Lielajā Ģildē, Rundāles pilī, Mežotnes pilī un citviet Latvijā.

 

Konkursam Kitija pieteikusies, jo tautas nama vadītājas amats bijis viņas sapņu darbs: "Man ir piemērota izglītība, turklāt kultūras dzīve man ir tuva kopš bērnu dienām, jo Ugāles tautas namā strādāja gan mana omīte, gan mamma. Mani nebaidīja lielais tautas namā darbojošos kolektīvu skaits, jo kolektīvu dalībnieki ir draudzīgi un esmu starp visiem jau iejutusies. Varbūt viegli ir arī tāpēc, ka visi pašdarbnieki ir vietējie un daudzmaz pazīstami."

 

Runājot par iecerēto, Kitija Šēniņa iecerējusi saglabāt tradicionālos pasākumus un ieviest arī jaunus, piemēram, kino vakarus, atjaunot izjukušo jauniešu klubiņu, biežāk rīkot pagasta pensionāriem domātus pasākumus, varbūt pat izveidot pensionāru klubiņu.

 

Kitijas "ugunskristības" jaunajā amatā būs 25. martā, kad Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā represētajiem organizēs pasākumu "Šķirts no dzimtenes un mājām".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: