Ventspils novadā uzsākta teritorijas plānojuma izstrāde 2014.–2026. gadam.

Jauns teritorijas plānojums nepieciešams tādēļ, ka administratīvi teritoriālās reformas gaitā izveidotajai Ventspils novada pašvaldībai katrā no 12 administratīvajām vienībām ir spēkā savs teritorijas plānojums, kas nosaka atšķirīgus teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus katrā no novadu veidojošajiem pagastiem.

 

Divpadsmit atšķirīgi teritoriju izmantošanas un apbūves noteikumi sarežģī darbu pašvaldības speciālistiem, zemes īpašniekiem, uzņēmējiem un investoriem un nenodrošina līdzsvarotu un vienlīdzīgu novada teritorijas attīstību. Tādēļ pašvaldībai nepieciešams jauns teritorijas plānojums, kas vienoti regulētu teritorijas izmantošanu un būvniecības attīstību visā novada teritorijā un būtu ilgtspējīgas novada attīstības, dzīves kvalitātes uzlabošanas un ekonomiskās izaugsmes pamats.

 

Novada iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties Ventspils novada teritorijas plānojuma izstrādē, norādot, kādas jaunas izmaiņas teritorijas plānojuma darbības termiņā plānotas, piemēram, dzīvojamā apbūve, apmežošana, ražošanas teritoriju attīstība, derīgo izrakteņu ieguve u.c. Rakstiskie ierosinājumi līdz 20. martam jāiesniedz Ventspils novada pašvaldībai Ventspilī, Skolas ielā 4.

 

Ventspils novada teritorijas plānojuma pirmās redakcijas sagatavošana un teritorijas plānojuma pirmās redakcijas nodošana sabiedriskai apspriešanai plānota līdz šāgada jūnijam. Teritorijas plānojuma apstiprināšanu un saistošonoteikumu izdošanu paredzēts veikt līdz 2014. gada 31. decembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: