22. februārī Ugāles tautas namā "Gaisma" Ventspils Anonīmo alkoholiķu grupa "Vindava" svinēs 20 gadu jubileju. Pasākumā aicināti piedalīties arī novada sociālie darbinieki un citi interesenti.

Anonīmie alkoholiķi (AA) ir cilvēki, kas stāsta par savu pieredzi, kā viņi atveseļojušies no alkoholisma, un palīdz citiem palikt skaidrā. Latvijā šī sadraudzībā pastāv kopš 1988. gada. Ventspilī pirmo AA grupu izveidoja 1994. gada februārī. Kopš tā laika ar AA atveseļošanas principiem iepazinušies simtiem alkoholiķu. Daudzi no viņiem ilgstoši dzīvo bez alkohola. Šobrīd Ventspilī ir divas AA grupas.

 

Arī laukos alkoholisms grauj ģimenes, cilvēki zaudē darbu un sapņus, tādēļ "Vindavas" aktīvisti aicina sociālos darbiniekus un visus, kuri saskārušies ar alkoholisma postošajām sekām, piedalīties jubilejas pasākumā. Informatīvās tikšanas laikā par savu pieredzi stāstīs AA dalībnieki, kuri ilgstoši dzīvo skaidrā, tiks runāts par to, kādas ir atveseļošanas iespējam, par AA darbības principiem.

 

Plkst. 14 Ugāles luterāņu baznīcā sāksies dievkalpojums, plkst. 15 tautas namā paredzēta informatīvā tikšanas ar sociālajiem darbiniekiem un visiem interesentiem, plkst. 16 – atklāta sapulce "Kā bija? Kas ar mums notika? Kā ir tagad?". Plkst. 19 sāksies koncerts, kurā uzstāsies Ugāles un Ventspils pašdarbības kolektīvi, bet plkst. 21 – balle "dzīvās" mūzikas pavadījumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: