Ventspils novada pašvaldība, izmantojot Valsts kases aizdevumu – EUR 49 799.45 –, iegādājusies kombinēto kanalizācijas tīklu apkopes augstspiediena hidrodinamisko mašīnu.

Līdz šim hidrodinamiskā mašīnā tika īrēta Ventspilī vai Kuldīgā, bet tas bija dārgs un laikietilpīgs pakalpojums, tādēļ novada pašvaldība pieņēma lēmumu iegādāties hidrodinamisko mašīnu, ko piegādāja SIA IKF "Politehnika".

 

Spēkrata šasija ir lietota, bet iekārtas – jaunas. Mucas tilpums ir 6 kubikmetri, viena piektdaļa paredzētam tīram, pārējā daļa – kanalizācijas ūdenim. Mašīnu varēs izmantot ne tikai kanalizācijas tīklu augstspiediena skalošanai un nogulšņu aizvākšanai, bet arī asenizācijas bedru izsūkšanai.

 

Mašīnas bāzes vieta ir Tārgales pagasts, jo tajā asenizācijas darbiem līdz šim lietots traktors ar mucu, bet pagasts ir liels un traktora izmantošana šādam nolūkam nav izdevīga, skaidro pašvaldības izpilddirektora vietnieks Inārs Bērtulsons. Kanalizācijas aizsērējumu tīrīšanai jauno mašīnu varēs izmantot arī pārējos pagastos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: