Ventspils novada pašvaldība 17. oktobrī noslēgusi līgumu ar SIA "Varteh" par Igaunijas–Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projektā "Ūdenstūrisma kā dabas un aktīvā tūrisma komponentes attīstība Latvijā un Igaunijā" paredzēto vides elementu izgatavošanu un uzstādīšanu Ventspils novadā.

Starptautiskajā aktivitātē iesaistījušies 39 partneri no Latvijas un Igaunijas, kuri vēlas uzlabot ūdens tūrisma attīstību, konkrēti – atbrīvot laivošanas ceļus, tīrīt upju gultnes un krastus, ierīkot laivu piestātnes un atpūtas vietas, tādējādi padarot tās pieejamākas aktīvās atpūtas cienītājiem – zvejniekiem un tūristiem.

 

Ventspils novadā paredzēts attīrīt Engures upi no kritušiem kokiem atsevišķos posmos 27 kilometru garumā un iekārtot upes krastos trīs laivu piestātnes un informācijas stendus, informē Ventspils novada pašvaldības projektu vadītāja Kristīne Lēle.

 

Piestātnes paredzēts ierīkot "Dzirnavās" Usmas pagastā, "Kalniekos" Ugāles pagastā un "Līgās" Puzes pagastā, novietojot šajās vietās piknika nojumes ar galdu un soliem, atkritumu urnas, sausās tualetes, "Kalniekos" un "Līgās" iekārtos arī ugunskura vietas. Šos darbus, kuru izmaksas ir 4172,94 lati (bez PVN), iecerēts pabeigt līdz gada beigām, savukārt Engures upes tīrīšanu paredzēts veikt nākamgad – no jūlija līdz septembrim, šim nolūkam atvēlot 8264,63 (bez PVN).

 

Projektu "Ūdenstūrisma kā dabas un aktīvā tūrisma komponentes attīstība Latvijā un Igaunijā" apstiprināja 2012. gada 20. decembrī, tā aktivitātes beigsies 2015. gada 14. janvārī. Kurzemes plānošanas reģionu projektā pārstāv arī Talsi, Kuldīga, Saldus, Skrunda, Roja, Pāvilosta, Nīca, Grobiņa un Priekule.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: