Sestdien, 20. jūlijā, Piltenē svinēs Pilsētas svētkus, veltītus Piltenes 718. gadu jubilejai.

Par godu šim notikumam piltenieks Klāvs Zariņš izveidojis mājaslapu www.piltenessvetki.lv, lai katrs, kurš vēlas, sadaļā Piltenes siena var izteikt savu novēlējumu pilsētai. Internetā tos varēs izlasīt arī pēc svētkiem, bet svētkos novēlējumi būs redzami un dzirdami Piltenes centra parkā, jo sveicieni var būt ne tikai teksta, bet arī foto un video formātā.

Novēlējumu Piltenei izteicis arī Valsts prezidents: „Man ir patiess prieks sveikt vienu no senākajām Latvijas pilsētām Pilteni un tās iedzīvotājus pilsētas 718.dzimšanas dienā. Novēlu jums allaž saglabāt mīlestību pret savu dzimto pusi un lepnumu par to, kā arī radošu garu un neatlaidību, lai Piltene arī turpmāk piedzīvotu attīstību un izaugsmi!”

Agita Kreišmane no Limbažiem raksta: „Lūdzu, nododiet sirsnīgus sveicienus Piltenes aktīvistei un dvēselītei – manai vislabākajai draudzenītei Neldai Matisovai ar ģimeni. Lai viss izdodas. Man tevis pietrūkst, bet piltenieki ir ieguvuši foršu, atsaucīgu, kolosālu cilvēciņu.”

Tārgalnieks Edgars Smiltiņš novēl, lai Piltenē attīstās motosports, bet pilteniece Undīne secina: „Tikai mēs paši ar savu attieksmi un darbiem sargājam Pilteni un saucam to par savu! Sveiciens mums visiem svētkos!”

Savukārt Anna ar ģimeni no ASV raksta: „Mana mīļā Piltene! Lai tev daudz un arvien vairāk uzņēmīgu, gudru, godīgu, spēcīgu, mīlošu, dziedošu, varošu, darošu, priecīgu, veselu, laimīgu, uzticamu piltenieku un Piltenes skarto, kas tevi mīļo, atbalsta, slavē un novērtē! Bagātu un ilgu mūžu Piltenei un visiem pilteniekiem!”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: