Jūlijā un augustā Ventspils novada pagastos notiks svētki. Tā, 20. jūlijā pagasta svētkus svinēs Užavā un Ugālē, šajā dienā paredzēti arī Piltenes Pilsētas svētki.

27. jūlijā pagasta svētkiem pošas Ancē, Tārgalē, Zirās un Vārvē, 10. augustā – Puzē, Popē un Zlēkās, savukārt 3. augustā Usma svinēs Morica svētkus, bet Jūrkalnē 10. un 11. augustā – Zāļdienas.

Katrā vietā kultūras darbinieki ar savu komandu scenārijā iekļāvuši ne tikai tradicionālās aktivitātes, piemēram, sporta spēles, koncertus, izstādes un tirdziņus, bet arī dažādas odziņas. Piemēram, Ugālē notiks pūtēju orķestru salidojums (piedalīsies Ugāles, Birzgales un Pociema pūtēju orķestri un Talsu defilē deju grupa), Užavā iecerētas sacensības makšķerniekiem, tiks tamborēts dekors Raibā Užavas saule, Piltenē varēs fotografēties īpašā salonā Pie Bumbiera un piedalīties lielajā šlāgerballē, kurā uzstāsies Zvaigžņu lietus, Sestā jūdze, Miks Dukurs ar grupu Forte,Nikolajs Puzikovs u.c. uzpildītāji.

Ancē paredzēts godināt nesen piedzimušos pagasta iedzīvotājus, Tārgalē viesus sagaidīs viduslaiku etnogrāfiskās kopas, Valsts robežsardzes un Zemessardzes 46.kājnieku bataljona karavīri, Zirās – ielu vingrotāji Andrejs un Alberts Kozlovi, Vārvē – triāla kluba Karters pārstāvji, paredzēta arī Popiela.

Puzē notiks veiklības braucieni ar auto, Popē varēs sadraudzēties ar jaukiem suņukiem, Zlēkās skriet apkārt dīķim, Usmā – sagaidīt grāfu Moricu, velt siena ruļļus un skriet augstpapēžu kurpēs. Jūrkalnē 10. augustā notiks Ventspils novada čempionāts motoveiklības braukšanā, 11. augustā pēc Svētās mises paredzēta suitu sadziedāšanās.

Arī rudens pusē novada ļaudis sanāks kopā, lai svinētu, jo 1. septembrī Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā notiks Pagastu diena, bet 28. septembrī Pope paredzēts Ķirbju festivāls.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: