Sestdien, 25.maijā, jau vienpadsmito reizi Jūrkalnes vasaras sezonas atklāšana. Tā sāksies ar talku, kuras dvēsele jau daudzus gadus ir mūziķis Igo Fomins.

Pulcēšanās talkai plkst. 10 pie Jūrkalnes pagasta mājas. Kopā iecerēts papildināt dabas taku un pilnveidot Meža Zivju aleju blakus lielajiem Makšķernieka Zābakiem. Pie Jūrkalnes baznīcas tiks veidota jau trešā taka Ābeļu dārzā. Ir iecerēts izveidot īpašu 4 Vēju skulptūru izgaismojumu.

 

Jau sācies darbs pie motosporta sacensību „Zelta mopēds” piemiņas vietas izveides, jo motosportam Jūrkalnē ir īpaša vieta. Kādreizējie sacensību dalībnieki, kopā ar saviem bērniem veiks izbraucienu pa seno trasi. Tomēr motosporta nav tikai Jūrkalnes vēsture. 10.augustā jau trešo gadu notiks motoveiklības sacensības. Šogad tajās pulcēsies dalībnieki no visiem Ventspils novada pagastiem. Treniņi un sacensības regulāri notiek arī jaunajā mototrasē, kas atrodas bijušās raķešu bāzes teritorijā. Jūrkalnē dzīvo arī divi retro moto entuziasti, kas, iepriekš piesakoties, piedāvā apskatīt atjaunotos spēkratus .

 

Lai papildinātu jau esošos informatīvos materiālus par Jūrkalni, pie informatīvā stenda uz takas pa ceļam uz jūru, tiks piestiprināta informācija par motosporta sacensībām „Zelta mopēds” un Jūrkalnes Dabas un atpūtas parku.

 

Vakarpusē, plkst. 19:00 Ugunspļavā ar bērnu kolektīvu priekšnesumiem atklās jauno Jūrkalnes brīvdabas estrādi, bet plkst. 22:00 uz zaļumballi aicina Atis Auzāns. Ieeja ballē maksās 2 Ls ( pēc plkst. 23:00 – 3 Ls).

 

Svētki turpināsies arī svētdien, 26.maijā:

  • plkst. 9:00 Jūrkalnes svētku tirdziņš

  • plkst. 11:00 Jūrkalnes fotoizstādes atklāšana – Uģis Dadzis „Neaizpūstie. Jūrkalne” /Tautas namā/

  • plkst. 12:00 noslēguma koncerts kopā ar Igo /Tautas namā/.

Iecienītākais Jūrkalnes apskates objekts ir stāvkrasts - viena no gleznainākajām Baltijas jūras piekrastēm Latvijā ar klusu, civilizācijas neskartu pludmali un iespaidīgu līdz 20 m augstu stāvkrastu, plašām iespējām, gan mierīgai, gan aktīvai atpūtai. Jūrkalnē mīt leģendārās Zilās govis, apciemot var metālkalēja Aināra Ruļļa un galdnieka Ginta Niedoliņa darbnīcas.

 

Būtiskas izmaiņas piedzīvo viesu māja „Imantas”, kas pārtop par rehabilitācijas centru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: