Šogad Pasaules cirka dienu atzīmējam 20. aprīlī. Nu jau ceturto reizi tā notiks arī Ventspilī. Paredzētas aktivitātes gan Rātslaukumā un Vecpilsētas tirgus laukumā, gan arī Jauniešu mājā un kafejnīcas “Dārzā” pagalmā.

Jau rīta agrumā no plkst. 10.00 līdz 11.00 cirks gardēžiem. No Rātslaukuma līdz Tirgus placim kumēdiņi ar ekvilibrētājiem, joku meistariem, žonglētājiem un papagaiļu ziepju tirgošanu. Jauniešu mājā no plkst. 11.30 līdz 12.30 sarunas par cirku un mazās meistarklases. Pēcpusdienā kafejnīcas “Dārzā” pagalmā no plkst. 13.00 līdz 14.00 atpūta visai ģimenei.

Cirka dienas devīze – “Cirks iziet ielās un laukumos, cirks dodas pie cilvēkiem, kuri ikdienā cirku neredz, nepamana un nenovērtē”.

Ventspils ir pilsēta, kurā cirks bijis jau izsenis. Jau pirms simts gadiem (un vēl senāk) pilsētā savas cirka teltis viens pēc otra būvēja ceļojošie cirki. Ventspilī dzimis arī pasaules slavu iemantojušais mākslinieks Nikolajs Rutkovskis ar skatuves vārdu Ferry - cilvēks bez kauliem, tā viņu sauca tā nepārspējamās lokanības dēļ. Ventspilnieks ir arī skrituļakrobāts Kārlis Helmanis – viens no skrituļošanas kustības attīstītājiem Latvijā, kura skolotājs, savukārt, bija Kārlis Pētersons.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -2
    Heinrich Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Vai vajag?
    Ventspilī taču jau ilgus gadus darbojas vietējais cirks.
    Jūras ielā 36,ja kāds vēl nezina.
    Vissvarīgākais tur ir kāds klauns,kurš laiku pa laikam pauž savu viedokli arī šeit,VB portālā.

  • -6
    Kriska Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Labāk vietējais klauns nekā Rīgas klauni - mūsējais vismaz runa saprotamā valodā

  • -1
    Heinrich Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Jā gan,it sevišķi,kad uz iedzīvotāju jautājumiem pilsētas vadošiem liek atbildēt moskaļu mēlē...Vai to vēlas paši runātāji,vai nē,bet visiem jāpilda sīkā diktatora griba.

  • -5
    Ligo Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Šeit vislielākais nekulturālais klauns un komentētājs ir Heinrich.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: