Otrdien, 19. martā, plkst. 18.00 Ventspils Augstskolas bibliotēkā, Inženieru ielā 101, notiks tikšanās ar Ievu Baumani, kura pastāstīs par Islandē pavadīto laiku un to, kāpēc viņa šo valsti ir iemīlējusi tikpat stipri, kā mīl savu dzimteni – Latviju.

Ja Ievai būtu jāraksturo savas izjūtas par Latviju un Islandi, tad viņa tās nosauktu divos vārdos “Divas sirdis”, jo abās valstīs viņa jūtas vienlīdz labi un sevī saskata divas dažādas Ievas – pirms Islandes un pēc.

Ieva ir dzimusi Rīgā, taču viņas senči ir bijuši kurzemnieki – lielākā daļa no Ventspils, saistīti ar zvejniecību un kuģniecību. Arī Ievas tēvs Dagnis Baumanis būtu gājis senču pēdās, taču pusaudžu vecumā, mētājoties ar sniega pikām, draugs izsita viņam aci ar sniega piku un viņš daļēji zaudēja redzi. Tā nu ceļš aizveda uz Rīgu – uz Juglas Neredzīgo ciematu. Kā saka pati Ieva, tieši šī vieta – skaistais Juglas ezera krasts un burvīgais Strazdumuižas parks – kļuva par viņas bērnības paradīzi. Ievas ikdiena pagāja, dzīvojot kopā ar vājredzīgiem un neredzīgiem cilvēkiem, kas ļāva atklāt citu pasauli – redzēt neredzamo – ar smaržu, garšu, tausti, dzirdi un sajūtām.

Tā kā Ieva agri zaudējusi tēvu, piedzīvoti smagi pusaudžu gadi, kas devis rūdījumu visai turpmākajai dzīvei. Iemantotas tādas labas rakstura īpašības kā izturība, drosme, spītība un ārkārtīgi dziļa iekšējā pasaule. Varbūt šī iemesla dēļ Ieva tik labi pielāgojusies Islandes skarbajam klimatam un iemīlējusi šo zemi, bet par to pastāstīs viņa pati.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: