Sestdien, 29. aprīlī, plkst. 13 Mūzikas bibliotēkā notiks tematiskā nodarbība pirmsskolas vecuma bērniem “Mūzikas stunda ģimenei”. Bērni kopā ar Nošu feju Ingu un Ventspils mūzikas vidusskolas  3. kursa audzēkni Alanu Spirandu iepazīs koncertzāles “Latvija” klavieres un ērģeles. 

Klaviermeistars Dāvids Kļaviņš ir uzbūvējis pasaulē lielākās klavieres, kuru augstums ir 4,70 m. Lai sasniegtu taustiņus, pianistam ir jādodas pa īpaši izbūvētām kāpnēm. Klavierēs ir iebūvēta arī pašspēlējošā sistēma, proti, pianists tās var spēlēt arī attālināti.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja uzkāpt kora balkonā, nostāties blakus ērģelniekam un redzēt kā spēlē ērģeles. Pavisam tuvu varēs redzēt ērģeļu stabules, ieraudzīt vairākas roku klaviatūras, kāju klaviatūru, reģistru pārslēdzējus, ar kuru palīdzību ērģeles var imitēt ne tikai atsevišķu instrumentu (flautas, obojas) tembrus, bet arī veselas orķestra grupas.

Būs arī radošā darbnīca - paši meistaros klavieres un spēlēs sintezatoru un digitālās klavieres.    

Mūzikas stunda ģimenei notiek katra mēneša pēdējā sestdienā. Aicināti pirmsskolas vecuma bērni vecumā no 3-6 gadiem. Izzinošās nodarbības mērķis ir mācīties klausīties mūziku, iepazīt instrumentus, komponistus, dažādu skaņdarbu stilus.  

Nodarbība ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: