Sestdien, 29. aprīlī, plkst.21.25 televīzijas tiešraidē tiks noskaidrots, kurš koris pārstāvēs Latviju konkursā Eirovīzijas gada koris 2017. Atlasē piedalīsies arī ventspilnieki – koris Nošu planētas.

Latvijas Televīzijas tiešraidē norisināsies nacionālās atlases konkurss Latvija dzied!. mērķis ir izraudzīties vienu kori, kas pārstāvēs Latviju konkursā Eirovīzijas gada koris 2017, kas norisināsies 22. jūlijā Arēnā Rīga un būs viens no Pasaules Eiropas Koru olimpiādes pasākumiem.

Televīzijas rīkotajā nacionālās atlases konkursā piedalīsies arī Ventspils Mūzikas vidusskolas skolēnu koris Nošu planētas un tā diriģentes Anitra Niedre un Rudīte Tālberga. Koris tika atzīts par uzvarētāju konkursa Atvērtajā kategorijā. Kopumā tajā pieteicās astoņi kori.

Televīzijas redaktore Sanita Auškāpa atklāj, ka koris Nošu planētas žūrijas sirdis iekarojis «ar profesionalitāti, kas ir ļoti, ļoti augstā līmenī», kaut arī pārējie kori bijuši ļoti spēcīgi. Nozīmīgi, ka šo profesionalitāti spēj demonstrēt bērni, un žūrijai nepamanīts nepalika pedagogu ieguldītais milzīgais darbs. Savu lomu atlasē nospēlējis arī kora izvēlētais repertuārs, konkrētajā gadījumā komponista Ērika Ešenvalda skaņdarbs. Konkursa finālā vasarā, kad uz skatuves kāps deviņu valstu kori, tie dziedās repertuāru, kas pasvītro katras valsts identitāti, bet vienlaikus ir arī atraktīvs un mūsdienīgs, stāsta Auškāpa. Un Nošu planētas sevi parādīja kā ļoti atraktīvus dziedātājus.

Uzvarētāju nacionālās atlases konkursā noteiks gan žūrija, gan televīzijas skatītāji. Izšķirošā balss līdzīga rezultāta gadījumā piederēs žūrijai, stāsta Auškāpa. Žūrijas pārstāvju vārdus raidījuma vadītāja neatklāj, vien pastāsta, ka tajā darbosies kā diriģenti, tā šovbiznesa pārstāvji. Arī skatītāju balsojumam būs ļoti liela nozīme. Raidījumā būs iespēja redzēt arī Ventspilī filmēto kora vizītkarti.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Indra Vita 29.04.2017, 22:51:26

    Super nodziedājāt!!!
    Paldies diriģentēm un jauniešiem:)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: