Gada nogalē Ventspils muzejs ir sagādājis veselu maisu jauku notikumu – gan koncertus, gan iztrakošanos brīvā dabā, gan arī rūķu darbnīcas pilī.

Jau pirmajā adventē, 27. novembrī, Lielirbes lūgšanu namā Piejūras brīvdabas muzejā visi tiek gaidīti uz svētku ieskaņas koncertu.

Bet 3. decembrī ar ceptu ābolu un piparkūku smaržu, priecīgām mazo rūķu sejām un daudzām darbnīcām gaidīs Nikolaja diena pilī, kas noslēgsies ar līksmu Ventspils blūzbenda koncertu. Tā sastāvā R. Lācis, A. Mežecka, Ģ. Celmiņš, M. Lāce, U. Immers, S. Bondars, R. Nejs, A. Jaunžeikars. Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds (VKKF).

Pils kapelā 8. decembrī skanēs maiga Ziemassvētku zvanu mūzika Ventspils Centra sākumskolas zvanu ansambļa Saules zvani izpildījumā. Vadītāja – Sandra Sproģe.

16. decembra vakarā pils iekšpagalmā Igo jaunākā Ziemassvētku koncertprogramma Vējš sola lapai debesis, kas tapusi sadarbībā ar komponistu Jāni Strazdu. Koncertā skanēs dziesmas, ko Igo ieskaņojis, domājot par Ziemassvētku laiku, skaņdarbi no Igo zelta repertuāra un arī pasaules mūzikas klasika. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs.

Sestdienā, 17. decembrī, visus gaidīs Amatu māja, kur amatnieku vadībā varēs apgūt svētkiem noderīgas prasmes, savukārt rakstnieka Herberta Dorbes muzejs 22. decembrī gaidīs svētku apsveikumu un vēja zvanu darbnīcā.

Ziemassvētkos, 25. decembrī, Piejūras brīvdabas muzejā tiks svinēti Mazbānīša svētki, kuros no plkst. 14 līdz 16.30 kursēs lampiņām greznotais bānītis un katrs svētku apmeklētājs varēs ar to izvizināties. Svētki noslēgsies plkst. 16 ar kora Līvzeme koncertu Lielirbes baptistu baznīcā. Bet tie, kuriem svaiga gaisa vietā noderīga ir skaista mūzika ar labiem izpildītājiem, tiek aicināti uz Livonijas ordeņa pils kapelu, kur plkst. 16 radošās apvienības Taureņi debesīm izpildījumā skanēs vācu baroka laika kamermūzika, kas rakstīta pirms vairāk nekā 300 gadiem. Idejas, ko tā pauž, savu aktualitāti nav zaudējušas arī šodien – cilvēks un dvēsele, taureņi un debesis, sak­rālais un profānais, mūžīgās šaubas un majestātiskais miers un daudz citu pretstatu, kas urdījuši cilvēka prātu. Apvienības sastāvā Ainārs Paukšēns – viola da gamba, Alise Juška-Savga – baroka vijole, Jānis Pelše – pozitīvs. Koncertu atbalsta VKKF.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: