Starptautiskā bardu saieta “Tatjanas diena” ietvaros Ventspilī notika divi koncerti, kuros uzstājās dziesminieki no Ventspils, Rīgas, Kijevas, Minskas, Sanktpēterburgas, Jaroslavļas, Murmanskas, Pleskavas, Liepājas, Pērnavas, Oršas, Vitebskas un Zaporožjes.

22. janvārī koncerts “Un es sekoju miglai” izskanēja Pārventas bibliotēkā, savukārt galā koncerts notika 23. janvārī teātra namā “Jūras vārti”.

 

 

Festivāla atklāšana notika piektdien Pārventas bibliotēkā ar tematisku ievadkoncertu. Ja līdzšinējos gadus festivāla atklāšana bija veltīta konkrētu autoru žanra klasiķu darbiem, tad šoreiz rīkotāji tēmu nosaukumam aizguvuši no Jurija Kukina dziesmas. Koncerta “Un es sekoju miglai” laikā dalībnieku izpildījumā skanēja tūristu, ģeologu, arheologu, alpīnistu dziesmas, kuras bieži pie ugunskura izpildīja cilvēki, kuru profesiju, vaļaspriekus vai dzīvesveidu raksturo ilgi un gari braucieni vai skarbi dzīves apstākļi.

 

Apskati FOTO!

 

Bardu saieta “Tatjanas diena” galvenais notikums bija galā koncerts, kas notika sestdien, 23. janvārī, teātra namā “Jūras vārti”. Ar savām oriģināldziesmām uzstājās bardi no piecām valstīm. Solisti un dueti, vienkārši un dziļi izjusti akordi, sarežģīti akustiski aranžējumi, izsmalcināta dzeja.

 

 

Tradīciju pārmantošana un nepārtrauktība nodrošina dalību ne tikai festivāla saimniekiem ventspilniekiem, bet arī titula “Saieta talismans” ieguvējiem, visu līdzšinējo 14 gadu festivālu dalībniekiem – Tatjanai Zamurajevai no Pleskavas un Sergejam Bajam no Pērnavas, kā arī publikas mīlulim Andrejam Vasiļjevam (Pleskava), kas festivālā atgriezīsies pēc pāris gadu pārtraukuma, Sergejam Budanovam (Rīga) un Minskas mūziķiem – vijolniecei Tatjanai Solovjovai un ģitāristam Oļegam Jackevičam.

 

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: