Sestdien, 16. janvārī, Popes Kultūras namā pirmizrādi piedzīvos, iespējams, viens no interesantākajiem šī amatierteātra iestudējumiem – Leldes Stumbres viencēliens "Zvaigznes diena". Lugu iestudējusi režisore Līga Poriete. Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Līva Ozoliņa.

"Jūs jautājat, par ko ir izrāde? Atbildu vienā vārdā – par dzīvi. Par dzīvi, kurā var ienākt brīnums!" uzsver režisore. Tā notiek ar Annu un Edžu Leldes Stumbres lugā "Zvaigznes diena". Brīnumu nevar nedz nopirkt, nedz publiski izlūgties, nedz pieprasīt, bet tikai ļoti gaidīt, ticēt un nest kā klusu lūgsnu sirdī. Neparastie notikumi notiek Edžus un Annas lauku mājās Zvaigznes dienā, kad pie viņiem ciemos ierodas kaimiņiene Helga.

 

Izrādē spēlē aktieri Leonīda Eniņa, Baiba Kukite un Andris Siliņš. "Komanda ir maza, bet lieliska. Lugā ir trīs tēli, un visi ir svarīgi. Visiem aktieriem ir lomas, kas ir izaicinājums. Arī man kā režisorei šī luga ir izaicinājums. Es būšu ļoti priecīga, ja katra skatītāju mērķauditorija lugas tēmu un notikumus sapratīs atšķirīgi," saka režisore Līga Poriete.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: