Šodien plkst. 18.00 Pārventas bibliotēkā notiks starptautiskās izstādes „Pirts tradīcijas četrās Eiropas valstīs. Latvija, Somija, Turcija, Ungārija” noslēguma pasākums  „Pirts mācība”.

 Pasākuma dalībnieki varēs ieklausīties ventiņu zāļu sievas Līgas Reiteres padomos par pirti, izprast pēršanās būtību, uzzināt kā attīrās ķermenis caur svīšanu pirtī, kādi ir pirts rituāli, kā praktiski iekārtot un aprīkot pirti, kā un no kā labāk sasiet pirts slotas, kā tās uzglabāt, kā uz pirts lāviņas klāt zāļu gultu, kā uzsildīt ķermeni pērienam, kā izvēlēties piemērotāko pēršanās veidu, kādas rūdīšanās procedūras iesaka pirtnieks, kādas masāžas ir piemērotas pirtī, kā pašam pagatavot skurbi, pirts medu vai pirts ziedi ādas veselībai, kādas atslodzes receptes izvēlēties pēc pirts, kāda ir pirts ētika un citas lietas.

Somijas vēstniecības Latvijā, Tamperes muzeja centra Vapriikki (Somija), biedrību „Latvijas pirts savienība” un „Latvijas pirts” veidotā izstāde, kuru Pārventas bibliotēkā atklāja Somijas Republikas vēstniece Latvijā Marija Sereniusa, sniedz ieskatu četru Eiropas valstu- Latvijas, Somijas, Ungārijas un Turcijas pirts tradīcijās, dod iespēju iepazīt citu tautu kultūru, palīdz uzzināt vairāk pašiem par sevi, vienam par otru un to, kā izbaudīt dažādās pirts procedūras.

Izstāde apskatāma līdz 20. novembrim. Ieeja uz pasākumu bez maksas. Aicināti visi interesenti!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: