Ventspils mūzikas vidusskolā estrādes un džeza nodaļā 3. kursa audzēkne Madara Grēgere talantu konkursā Anglijā ieguvusi trešo vietu.

 Par iespēju piedalīties pasākumā Madara uzzinājusi vasarā, kad ar draugu atpūtusies netālu no okeāna līča, vietā, kurā uzturas tūristi no dažādām valstīm, tomēr lielākoties atpūšas paši angļi. «Vasarā šajā pilsētā katru nedēļu meklēja dalībniekus konkursa Ladram Bay talent contest 2010  lielajam finālam.

Es, protams, nevarēju laist garām iespēju piedalīties atlases pirmajā kārtā. Toreiz dziedāju dziesmu Golden, iegūstot pirmo vietu, un mana izvirzīja finālam, kas notika oktobrī.» Šomēnes, uzstājoties Anglijā, Madara satika ne tikai dziedātājus, bet arī dejotājus un akrobātus, jo konkursā piedalījās dažādu nozaru talantu pārstāvji – trijās grupās 36 dalībnieki.

«Es startēju vecākajā grupā, kurā bija vecuma ierobežojums –  no 18 uz augšu. Finālā izpildīju dziesmu A house is not a home un ieguvu  3. vietu. 1. vietu žūrija piešķīra dziedātājai ar ļoti interesantu tembru no Anglijas – Tinai Džonsonei, savukārt 2. vietā palika vingrotāji.» Madara vienmēr ar prieku piedalās dažādos konkursos, tādējādi iegūstot labu profesionālo pieredzi un gandarījumu.

To sniedz arī uzstāšanās kopā ar pašas izveidoto grupu Maddry: «Vasarā mums bija ļoti daudz koncertu, kuros uzkrājām pozitīvas emocijas un dzirdējām ļoti labas atsauksmes. Pašlaik ar grupu strādājam pie savām kompozīcijām, kuras drīz varēs novērtēt arī klausītāji.»

Ikdienā jauniete daudz zināšanu iegūst, mācoties pie skolotājas Evelīnas Ņevmeržickas, kas mudina savu audzēkni neslinkot, bet vingrināties arī improvizēšanā, dziedāšanā, solfedžo utt.  «Katru mēnesi mums skolā ir dažādas ieskaites, tāpēc atpūtai neatliek laika, bet man ļoti patīk, ja ir daudz, ko darīt, jo tad nav iespējams sastapties ar labo draugu slinkumu. Uz vietas nestāvēt ļauj arī skolas direktors Andris Grigalis, kas piedāvā daudz iespēju uzstāties grupai Maddry, un manam mammucim Ievai, kura mūs ļoti atbalsta.»

Madaras turpmākie plāni saistīti ir piedalīšanos arī citos ārzemju konkursos ārzemēs, Latvijas mūzikas tirgus iekarošana ar Maddry un  sekmīga Ventspils mūzikas vidusskolas absolvēšana.

Ventspilī Madara uzstājas ar savu grupu Maddry.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: