Flautas spēles audzēkņi Terēza Tīrmane, Laura Valentīna Zahareviča, Renāte Lodziņa un Karlīna Priedēna piedalījās Kārļa Štrāla XV Starptautiskajā konkursā Jaunais flautists.

Konkurss norisinājās divās kārtās un bija jāsagatavo 2 obligātie skaņdarbi un 2 izvēles skaņdarbi, iekļaujot seno mūziku, kas prasa augstas prasmes instrumenta spēlē. Konkursā piedalījās labākie 64 flautisti no Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.


Žūrijā strādāja Latvijā zināmi flautisti un pedagogi, kā prof. V. Strautiņš, I. Sneibis, M. Vilsons, Lietuvas flautists un pedagogs prof. A. Vizgirda un Igaunijas flautists un pedagogs P. Malkov.


No Ventspils Mūzikas skolas audzēkņiem veiksmīgāko rezultātu šajā konkursā uzrādīja Laura Valentīna Zahareviča ar koncertmeistari Annu Dorofejevu, iegūstot godalgoto Laureāta Diplomu par 3. vietu un Terēza Tīrmane ar koncertmeistari Vinetu Martinovsku, startējot par sevi vecākā grupā, ieguva I pakāpes Diplomu.

Terēza Tīrmane kopā ar pianisti Darju Stepanovu aprīlī piedalījās arī N. Novikas VII Starptautiskajā Mazās Kamermūzikas konkursā, iegūstot II vietu un I Starptautiskajā Klavieru duetu un Kameransambļu konkursā Liepājā, iegūstot Atzinību. Arī šajos konkursos bija ievērojama konkurence, tika pārstāvētas gan Baltijas valstis, gan Krievija un Baltkrievija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: