Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā martā strādā rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji no Latvijas, Igaunijas, Francijas un Baltkrievijas.

Martā Mājā no Latvijas pirmo reizi ir rakstniece Māra Svīre, kas plāno rakstīt grāmatu par slavenā liliju selekcionāra Jāņa Vasarieša bagāto, dēku pilno mūžu. Atkārtoti dzīvo rakstniece Andra Manfelde, kas raksta romānu „Virsnieku sievas” un Maira Asare, kas tulko E. Alisli romānu „Milzu korķis” un E. Eltangas romānu „Akmens kļavas”.

No ārzemju viesiem pirmo reizi ir izcila tulkotāja no Francijas Barbara Fontēna (Barbara Fontaine), kas tulko no vācu valodas. Ir ieguvusi André Gide balvu par tulkošanu 2008.gadā. Šobrīd aktīvi pasniedz tulkošanu Stasbūrā, Parīzē, Briselē.Mājā tulko vācu autores Urzulas Krečeles (Ursula Krechel) 2012.gadā apbalvoto romānu "Landgericht".

Mājā ir arī krievu rakstnieks no Igaunijas Andrejs Ivanovs (Андрей Иванов), kura darbi tikuši vairākkārt apbalvoti Krievijā un šobrīd raksta jaunu romānu. Pirmo reizi strādā arī Kirils Dubovskis (Kiryl Dubovsky) no Baltkrievijas, kas arī raksta jaunu romānu.

Jau trešo reizi mājā strādās vācu autore Rita Koniga (Rita König), kas raksta vēsturisku romānu par kara laika bēgļiem no Latvijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: