Ventspils pilsētas domes rīkotajā kultūras projektu konkursā finansiālu atbalstu ieguvuši četri Mūzikas vidusskolas projekti.

700 eiro piešķirti projektam „Vivaldi Bahs Bergs Ostrovskis”. Mūzikas skolas flautas pasniedzējs Vito Bergs sadarbībā ar „Svētdienas kvartetu” interpretēs Antonio Vivaldi koncertu flautai „La notte”, savukārt pianists Toms Ostrovskis ir piekritis iestudēt virtuozo J. S. Baha “5. Brandenburgas koncertu”. Vito Bergs un Toms Ostrovskis jau ir uzstājušies Ventspilī, atskaņojot Sezāra Franka sonāti un pārsteidzot publiku ar augstākās klases māksliniecisko sniegumu. Koncerts paredzēts Pārventas bibliotēkā ap Lieldienām.

400 eiro tiks piešķirti Trio „Voice of Instruments” (Ilmārs Šterns – vokāls, Daiga Solovjova – saksofons, Maija Solovjova – klavieres). Koncerts “365 dienas” ir trio “Voice of Instruments” jaunā programma. Tā turpina ansambļa izvēlēto līniju – rakstīt savu oriģinālmūziku un to izpildīt koncertos pēc iespējas plašākai auditorijai, popularizējot iespēju apvienot mūsdienu ritma un akadēmiskās mūzikas stilus. Skaņdarbus komponē visi trio dalībnieki, un koncertos izskan arī I. Šterna dzeja. Koncerts paredzēts 20. aprīlī Livonijas ordeņa pils kapelā.

400 eiro piešķirs projektam „Evijas Vēberes kvarteta meistarklases un koncerts”.

Evija Vēbere ir Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvente, kura studē Nīderlandē un gūst panākumus, uzstājoties dažādos sastāvos. Lai demonstrētu sasniegto māksliniecisko līmeni un dalītos pieredzē, Evija Vēbere ar grupu uzstāsies Pārventas bibliotēkā un rīkos meistarklasi. Evijas Vēberes mūziku ir grūti ielikt viena žanra rāmjos. Viņas dziesmas ir pārsteigumu pilnas. Tās stāsta bērnišķīgus stāstus un aizskar politiskas tēmas. Izskan čukstos un kliedzienos. Evijas mūziku papildina Marta Warelis - klavieres (Polija), Esat Ekincioğlu - kontrabass (Turcija), Lav Kovac - bungas (Serbija). Koncerts paredzēts 10. aprīlī Pārventas bibliotēkā, savukārt meistarklases norisināsies Ventspils Mūzikas vidusskolas telpās.

Arī projektam „Kaspara Vizuļa kvarteta meistarklases un koncerts „Amsterdama – Ventspils”” tika piešķirti 400 eiro. Amsterdamas konservatorijā studējošo latviešu koncerts un meistarklase notika 16. februārī. Tajā uzstājās Kārlis Auziņš (saksofons), Kaspars Vizulis (ģitāra), Uldis Vītols (kontrabass), Rūdolfs Macats (bungas). Kvartets atskaņoja pašu komponētu mūziku, ko caurvija pilnīgi brīva improvizācija, kas mirkļa iespaidā noveda pie kādiem pasaulē zināmiem džeza standartiem. Jauniešu mūzika ir dinamiska un krāsaina, un kontrastiem bagāta - no indīrokam raksturīgās enerģijas un džeza improvizācijas valodas līdz siltam mieram un absolūtai vienkāršībai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: