Ventspils Mūzikas vidusskolas grupa „On Que” piedalīsies starptautiskajā festivālā “Close Encounters Helsinki – St. Petersburg” Somijā un Krievijā.

Festivālu “Close Encounters Helsinki – St. Petersburg” no 8. - 15. februārim organizē Helsinku POP & Jazz mūzikas konservatorija sadarbībā ar Modesta Musorgska Pēterburgas Valsts mūzikas koledžu.

Festivāla norises laikā jauniem mūziķiem būs iespēja uzstāties uz ievērojamākajām Helsinku un Pēterburgas skatuvēm. Radošo sadarbību padziļinās kopīga jaundarbu komponēšana. Festivāla mērķis ir dot iespēju realizēt jauno mūziķu radošās ambīcijas, nojaucot barjeras starp mūzikas žanriem un nacionālām īpatnībām. Festivālā piedalīsies jaunie talanti no Somijas, Krievijas, ASV, Francijas, Latvijas un Igaunijas. Šī gada jaunums – dalībnieku no Puerto Riko, kā arī Hip Hop meistarklase un lekcijas par mūzikas industriju. Festivāla dalībnieki no ASV pārstāv Bostonas Berklee mūzikas koledžu, kas ir viena no prestižākajām mūsdienu ritma mūzikas izglītības iestādēm pasaulē.

Grupa „On Que” dalībnieki ir Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi Zane Aišpure (saksofons), Ilmārs Priede (bass), Pauls Ķierpe (sitaminstrumenti) un Edvards Grieze (vokāls, taustiņinstrumenti).

Festivāla mājaslapā http://www.closeencounters.fi/en/bands/ „On Que” raksturoti kā džeza, fanka, roka un popmūzikas sakausējuma grupa.

Līdzi grupai, pārstāvēt Latvijas kultūrizglītību un mūzikas kultūru, dosies Ventspils Mūzikas vidusskolas pasniedzējs Aldars Šagžijevs.

Pirms grupa dosies uz Helsinkiem un Pēterburgu, tā 2. februārī plkst. 19.00 sniegs koncertu Pārventas bibliotēkā.

2013. gadā festivālā piedalījās grupas „Remnant of the Sun” audzēkņi Laura Rubīna, Pauls Ķierpe, Ilmārs Priede, Edgars Rugājs. Ventspils Mūzikas vidusskola ir nodibinājusi labus kontaktus ar Helsinku POP&JAZZ konservatoriju, kura ik gadu rīko jauno mūziķu festivālu "Clouse Encounters Helsinki & St.Petersbourg".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: