Rojas Mūzikas un mākslas skolā norisinājās Latvijas bērnu mūzikas skolu izglītības programmas „Vokālā mūzika – Kora klase” audzēkņu valsts konkursa dziedāšanā II kārta, kurā piedalījās arī mūsu jaunie dziedātāji.

Mūsu dziedātāji mērojās spēkiem ar audzēkņiem no Piltenes, Valdemārpils, Talsiem, Kuldīgas, Rojas, Sabiles. Kopā sabrauca 29 dziedātāji un 18 pedagogi. Priekšnesumus vērtēja stingra žūrija: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asoc. prof. Aira Birziņa, Ventspils Mūzikas vidusskolas vokālās nodaļas vadītājs Gatis Poriņš un Ventspils Mūzikas vidusskolas Mūzikas vēstures un teorijas nodaļas vadītāja Dina Heidemane.

 

Labākie konkursanti tika izvirzīti dalībai III kārtā Rīgā, taču arī diploms un atzinības raksts ir vērā ņemams panākums. I pakāpes diplomu saņēma Marta Liepiņa, II pakāpes diplomu Rojā nopelnīja Marks Markuss Ābelītis, bet III pakāpes diplomu - Demi Laura Šulberga. Visi trīs solisti arī izvirzīta uz konkursa III kārtu Rīgā. Atzinības raksts tika pasniegts Sārai Tālberga.

 

Ventspils Mūzikas skolas audzēkņus konkursam gatavoja un tajā atbalstīja skolotājas Santa Treilība, Astra Plostniece un koncertmeistares Anna Dorofejevas un Daina Salmiņa.

 

Valsts konkursa 2. kārtu organizēja Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar Rojas Mūzikas un mākslas skolu. Konkurss tiek organizēts reizi četros gados, tajā piedalās visas Latvijas mūzikas skolas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: