26. augustā plkst. 18.00 Pārventas bibliotēkā būs tikšanās ar Sarmu Antonovu grāmatas „Кепайнитис или Записки не на родном” autori.

Sarma Antonova - dzimusi latviete, ar zelta medaļu beigusi latviešu skolu, krievu valodu zinādama vien tik, cik skolas programmā paredzēts, savu pirmo grāmatu uzrakstījusi krievu valodā!Uzrakstījusi tā, ka krievu lasītājs to izlasa vienā elpas vilcienā.

Par ko ir grāmata? Par visaptverošu un nebeidzamu mīlestību. Par mīlestību, kuru izjūtam pret vecākiem, tuviniekiem, draugiem, par dzimtenes mīlestību un par mīlestību pret līdzcilvēkiem. Tie nav pārgudri stāsti, tie ir līdz malām ar dzīvi piepildīti stāsti. Vienkārša valoda. Īsi teikumi. Maz vārdu. Ļoti daudz sirds. Tik daudz, ka kamols kaklā un asaras acīs.

 

Mūsdienās tā ir reta parādība,- Latvijā sarakstīta laba krievu proza. Latvietes sarakstīta laba krievu proza - unikāla parādība.

 

Hermanis Berkovičs, lasītājiem vēlot jauku iepazīšanos ar Sarmu Antonovu: „Kad stāšos Dieva priekšā, es Viņam atgādināšu, ka bijis esmu pazīstams ar Sarmu Antonovu. Un esmu pārliecināts, man tas tiks ieskaitīts. Un varbūt tieši šī “ieskaite” svaru kausus nosvērs tuvāk Paradīzei.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: