Piektdien, 16.augustā, plkst. 19.00 koncertā Rātslaukumā uzstāsies soliste Inga Bērziņa un ansamblis Madara Kalniņa vadībā.

Koncerta otrajā daļā spēlēs viens no pieprasītākajiem Hammond ērģelniekiem ne tikai Eiropā, bet arī ASV - Raphaels Wressnigs, un Ventspils bigbends.

 

Koncerts ir bezmaksas.

 

Raphael Wressnig (Hammond ērģeles) – Austrija

Raphaels Wressnigs dzīvo Austrijā, taču pārsvarā atrodas ceļojumos. Viņš nav parasts B-3 ērģeļu izpildītājs, Wressnigs ir unikāls ar savu plašo pieredzi un ekspresīvo izpildījumu. Mākslinieks pārvalda blūza, džeza, soul un funk tehnikas ar ko spēj aizraut publiku un ir guvis kaismīgus piekritējus Eiropā un ASV. Hammond elektriskās ērģeles ir leģendārs instruments, kura īpatnējais un pat jutekliskais tembrs ir raksturīgs pagājušā gadsimta 60’to un 70’to gadu estrādes un džeza mūzikai.

 

Inga Bērziņa ( vokāls)- Latvija

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza nodaļas vokālā pedagoģe un džeza dziedātāja, kura labi pazīstama ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu džeza mūzikas lietpratējiem. Izglītību ieguvusi Maskavas Gņesinu mūzikas pedagoģijas institūtā, kur studējusi estrādes un džeza mūzikas nodaļā, dziedājusi dažādos džeza un estrādes ansambļos, pēdējā laikā biežāk sadarbojas ar Latvijā populāru džeza mūziķu apvienības Riga Groove Electro pārstāvjiem Denisu Paškeviču, Madaru Kalniņu un Kasparu Grigali, kā arī Mirage Jazz Orchestra. Savu dziedātprasmi māksliniece papildinājusi dažādās apmaiņas programmās un meistarklasēs Eiropā un ASV.

 

Mūzikas festivālu ar Ventspils pilsētas domes un Valsts Kultūrkapitāla fonda Kurzemes kultūras programmas finansiālo atbalstu organizē Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar Ventspils Kultūras centru.

 

Foto: Susanne Saad

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: