Jūras svētkus Ventspils muzejos sāks svinēt jau piektdien kad Herberta Dorbes muzeja dārzā plkst. 18 sāks skanēt pazīstamas melodijas pianista Sergeja Somika izpildījumā.

Ieeja H. Dorbes muzejā bez maksas.

 

Sestdien visi Ostmalas apmeklētāji tiek laipni aicināti iegriezties Amatu mājā, kur no plkst. 13-15 tiks piedāvāta Ziv’zup’, paēdušajiem dančus mācīs Indra un Normunds, bet nedancotāji varēs sasiet jūras mezglus un izliet sveču laiviņas Sveču darbnīcā.

 

Livonijas ordeņa pilī sestdien no plkst.12 līdz 15 uz pils terases varēs piedalīties izstādē- darbnīcā Jūras oļi acis bola. Diez vai atradīsies kāds, kurš ne reizi nebūtu ļāvies vilinājumam iebāzt kabatā kādu īpaši mīlīgu jūras oli, kurš tā vien uzprasās līdzi ņemšanai.

 

Pēcpusdienā, plkst.16 notiks glezniecības izstādes Jānis Osis (1926-1991). Marīnas un bārtietesatklāšana. Viena no gleznotāja iemīļotajām tēmām visa mūža garumā ir jūra un piejūras ciemi. Izstāde notiek sadarbībā ar biedrību Latvijas Kultūras Projekti.

 

Tiklīdz satumsīs, pils pagalmā plkst 22.30 notiks jau tradicionālā Kinonakts, kurā šogad tiks demonstrēta pirmā Latvijas teritorijā un daļēji arī Ventspilī uzņemtā mākslas filma Kur taisnība?(1913). Filmas demonstrācija notiek sadarbībā ar Ventspils Digitālo centru un Rīgas Kinomuzeju. Lai atgriešanās simts gadus tālā pagātnē notiktu iespējami tuvāk patiesībai, kas filmā tiek meklēta, filmai skanēs tapiera pavadījums (pianists un komponists Ritvars Garoza). Ievadvārdus filmai teiks dr.hist. Armands Vijups.

 

Svētdien no plkst. 13 līdz 16 Piejūras brīvdabas muzejā visus Oskarus gaida bez maksas, jo tiks svinēta Oskara diena. Ne velti muzejā atrodas no kinolentēm pazīstamā Oskara zvejas laiva. Oskara dienā muzejā smaržos kūpinātas plekstes, muzicēs muzikālie Sienāži, kā arī dabā sastopamie. Smiltiņu ģimene ceps siļķes sviestpapīrā, notiks zābaku mešana tālumā un tuvumā un citas zvejas svētkiem piemērotas nodarbes.

 

H.Dorbes muzejs svētdien plkst. 14 aicina poētiskāk noskaņotos tikties, lai Vijas Draviņas lasījumā ieklausītos Ventspils dzejnieces Janas Mores dzejā, ko dzejniecerakstījusi iejūtoties zvejnieka sievas dzīves lomā.

 

Jūras svētkus Ventspils muzejā finansē Ventspils Brīvosta un Ventspils pilsēta. Sadarbības partneri: pilskrogs Melnais Sivēns, Latvijas Kultūras Projekti, Ventspils Digitālais centrs, Sveču darbnīca un Rīgas Kinomuzejs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: