Jau daudzus gadus Latvijā notiek stāstnieku konkurss „Teci, teci valodiņa”.

Konkursa rīkotāji ir Valsts izglītības satura centrs (VISC) sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrības Folkloras komisiju, tradicionālās kultūras pārmantošanas biedrību "Aprika", Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtu un novadu bērnu un jauniešu folkloras kopu koordinatoriem.

 

Ziemeļkurzemes novada koordinatore ir Ināra Salava, kura uz konkursu pulcē stāstniekus katru gadu 31. oktobrī – latviešu folklorista, Dainu tēva Krišjāņa Barona dzimšanas dienā.

 

Šogad konkursa nolikumā ir izmaiņas, kas ļauj brīvāk izpausties vecākās grupas dalībniekiem (no 12 – 21 gadiem ), jo viņi paši var izvēlēties stāstāmo materiālu: vienu vai vairākas pasakas, spoku stāstus, anekdotes, atgadījumus no dzīves u.c.

 

Jaunākās grupas dalībnieki (līdz 12 gadu vecumam) ievēro nolikumu un konkursā piedalās ar:

  • vienu latviešu vai citas tautas pasaku,

  • vienu neparastu gadījumu no savas vai vecāku, radinieku, draugu vai skolas dzīves,

  • vienu īsu sižetisku prozas žanru, piemēram, ātrrunu, spoku stāstu, anekdoti.

Stāstnieku konkurss notiks Ventspils Jaunrades namā trešdien, 31. oktobrī, plkst. 14.00.

 

Konkursā piedalīsies Ventspils Jaunrades nams folkloras kopas „Rotaļnieks” (vadītāja Ināra Salava) un Tārgales pagasta līvu folkloras kopas „Piški Kāndla” (vadītāja Ilga Porniece) dalībnieki, kā arī Ventspils 4. vidusskolas, 6. vidusskolas, Centra sākumskolas, 1. ģimnāzijas un Tārgales pamatskolas labākie stāstnieki.

 

Novadu pusfinālos var iegūt Mazā un Lielā stāstnieka nosaukumus. Tiem dalībniekiem, kurus žūrija izvirzīs uz fināla konkursu Rīgā šī gada 1. decembrī, būs iespēja cīnīties par Dižā stāstnieka un Stāstnieku ķēniņa nosaukumiem. Šāda iespēja varētu būt „Rotaļnieka” dalībniekam Edgaram Jansonam, 1. ģimnāzijas skolniecei Līvai Kuklei un Tārgales pamatskolas skolniecei Saivai Zeltzaķei, kuri Rīgas konkursos piedalījušies jau vairākkārt. Ķēniņienes goda nosaukums savulaik piešķirts „Rotaļnieka” dalībniecei Martai-Laimai Gredzenai. Viņa tagad ir iekļauta žūrijas sastāvā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: