Teātra namā "Jūras vārti" 17. oktobrī plkst. 12.00 viesosies Liepājas teātris ar muzikālu iestudējums bērniem "Runcis zābakos" pēc Šarla Pero tāda paša nosaukuma pasakas motīviem.

Darbu veidojis dramaturgs Andris Kalnozols, bet uz skatuves to iedzīvinājis režisors Mārcis Lācis.

 

Izrāde tikusi nominēta 2011./2012. gada “Spēlmaņa nakts” balvai “Gada izrāde bērniem vai jauniešiem”.

Lomās:
Marķīzs – Kaspars Kārkliņš
Runcis – Marģers Eglinskis
Karalis – Edgars Pujāts
Princese – Madara Melne
Cilvēkēdājs – Gatis Maliks
Lelles – Pēteris Lapiņš, Gatis Maliks, Kaspars Kārkliņš, Marģers Eglinskis un Madara Melne
Zivs – Ēriks Gertnerts

Lai arī pasaka par viltīgo Runci sarkanajos zābaciņos, kurš palīdzēja savam saimniekam iegūt gan mantu, gan princesi par sievu, ir zināma ikvienam, Andris Kalnozols materiālu radoši pārstrādājis, tāpēc izrādes laikā varēs uzzināt arī daudz ko jaunu, piemēram, kāpēc karalim uz galvas aug cukurvate? Un kas ir interenetālā blenšana?

Strādājot pie iestudējuma, aktieri apguvuši leļļu vadīšanas tehniku, lai bērni un pieaugušie noticētu, ka Runcis un citas lelles patiešām ir dzīvas. Kā atzīst aktieris Marģers Eglinskis: "Lelles vadīšana ir visai grūts darbs, gadījies arī pa kādam zilumam, reizēm rokās iemetušies krampji...".

Un kāds tad ir izrādes galvenais varonis? Viņu viegli var aizvainot, nosaucot vienkārši par kaķi vai minku, jo viņš taču ir Runcis! Un lai cik ļoti viņam arī negribas to atzīt, vairāk par visu viņš mīl savu labāko draugu Marķīzu, kaut arī viņš nav visai apķērīgs.

Muzikāla, koša un krāšņa ir šī izrāde, kurai tapt palīdzējuši arī – komponists Jēkabs Nīmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Anta Priedīte, gaismu mākslinieks Mārtiņš Jansons, kā arī leļļu izgatavotājas Ausma Neiburga un Astra Krūmiņa.

Foto: jurasvarti.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: