Gatavojoties pasaules U18 čempionātam hokejā, Kazahstānas izlase aizvadījusi draudzības spēli ar mūsu šā gada čempioniem Tornado LV spēlētājiem, kurā ar 2:1 pārāki izrādījās viesi. 

Pasaules U18 čempionāta A apakšgrupas 1. divīzijas spēles līdz 16. aprīlim notiks Rīgā, un tajās savā starpā spēkiem mērosies Latvijas, Ungārijas, Kazahstānas, Lielbritānijas un Itālijas valstsvienības. Latvijas izlases sastāvā iekļauts arī ventspilnieks Ansis Brikainis, kas hokeja zinības sākumā apguvis HK Venta 2002, bet tagad pārstāv HKPrizma/Pārdaugava. Tieši šovakar plkst. 20 paredzēta arī Latvijas–Kazahstānas spēle.

Draudzības spēlē starp Tornado LV un Kazahstānas U18 izlasi ar 2:1 uzvarēja kazahi. Spēlējot vairākumā, pirmie vadībā izvirzījās viesi, tomēr mūsējie parādā nepalika. Spēlējot mazākumā, ventspilnieki pārķēra piespēli un izgāja divi pret vienu, kas vainagojās ar vārtu guvumu. Uzvaras vārtus kazahi guva mača pēdējā trešdaļā, kad precīzi meta pēc iemetiena. Vienīgos vārtus mūsējo labā guva Māris Diļevka. Tomēr, neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu, ventspilnieki kārtējo reizi pierādīja, ka māk spēlēt augstā līmenī.

Aptuveni pirms mēneša Tornado hokejisti pēcspēles metienos ar 4:3 pieveica Latvijas Virslīgas piekto spēcīgāko komandu – Jelgavas Zemgali.

Tornado LV pārstāvis Jānis Ozollapa bija ļoti apmierināts ar spēli kopumā un priecīgs par to. «Trešajā periodā pēc neveiksmīgas epizodes zaudējām vārtus, kas izrādījās arī izšķirošie. Tomēr ar spēli kopumā esmu ļoti apmierināts. Tā ir pasaules klase, jo kā nekā liela daļa no šiem spēlētājiem ir Kazahstānas Astanas Baris otrajā komandā, kas spēlē Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL). Spēles otrajā pusē mēs pat uzbrukām vairāk nekā viņi, vienīgi nepratām izmantot savas iespējas. Domāju, ka, ja būtu interese un atbalsts no ventspilnieku puses, tad arī mūsu pilsētā varētu būt komanda, kas būtu konkurētspējīga Latvijas līmenī. Mums ir vairāki labi spēlētāji, kas būtu gatavi spēlēt, vajadzīgs tikai atbalsts un treniņi. Domāju, ka mēs pat varētu cīnīties par Latvijas trijnieku, ko pierāda arī aizvadītās pārbaudes spēles,» prāto Ozollapa.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: