Aizvadītajā vasarā SIA VNK serviss Tārgales pagastā izdevies novērst apzinātu patvaļīgu pieslēgumu centralizētajam ūdensvadam, kas radījis uzņēmumam zaudējumus 7500 eiro vērtībā.

SIA VNK serviss vadītāja Diāna Skudra pastāstīja, ka ūdenssaimniecības un kanalizācijas sistēmu Tārgales pagastā savā pārvaldīšanā pārņēmuši 2021. gadā. 2022. gada vasarā uzņēmums sācis saimniecības sakārtošanu, jo daudzviet nav bijuši ierīkoti ūdens skaitītāji, un konstatēts, ka pagastā ir ievērojami ūdens zudumi. Ir zināms, ka ūdens patēriņa starpību var radīt atšķirīgos laikos nolasīti un iesniegti skaitītāju rādījumi, gadījumi, kad personas uzrāda mazākus skaitītāja rādītājus nekā patiesībā, neprecīzi un dažādi ūdens patēriņa skaitītāji, novecojuši ūdensapgādes tīkli un mehāniski ietekmēti skaitītāji, piemēram, ar magnētiem. Tā kā ūdens zudumi bijuši milzīgi – kopumā ap 3000 kubikmetriem ūdens –, un tos nav būtiski samazinājusi arī pakāpeniskā saimniecības sakārtošana un uzlabojumi patērētā ūdens uzskaitē, bijis skaidrs, ka cēlonis jāmeklē citur.

Arī šajā vasarā situācija atkārtojusies, un uzņēmuma darbiniekiem izdevies uziet vietu, kur ierīkots apzināts patvaļīgs pieslēgums centralizētajam ūdensvadam. Pa pievienotajām caurulēm ūdens plūdis uz kādu teritoriju. Uzņēmums likumā noteiktajā kārtībā par notikušo nelegālo pieslēgšanos ūdensvadam un ūdens zādzību ziņojis Valsts policijai. Nesen VNK serviss saņemta vēstule no Valsts policijas, kurā norādīts, ka Ziemeļkurzemes iecirknī ierosināta krimināllieta par centralizētā ūdensvada tīšu bojājumu un ūdens zādzību lielos apmēros. Skudra norāda, ka šis ir pirmais tāds gadījums uzņēmuma vēsturē.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Kurzemē Madara Šeršņova Ventas Balsij apstiprināja, ka oktobra beigās Valsts policijā tika saņemta informācija par nelegālu pieslēgumu ūdensapgādes sistēmai. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. Izmeklēšana vēl ir sākuma stadijā, tāpēc plašākus komentārus policija sniegt nevar.

Neoficiāli Ventas Balsij kļuvis zināms, ka šim nodarījumam, iespējams, varētu būt saistība ar augstām Ventspils novada domes amatpersonām un viņu ģimenes locekļiem.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Johny Bannis 30.11.2023, 12:04:54

    Viņu infinity edge baseinos ir ļoti lēts ūdens?

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 30.11.2023, 15:02:08

    Aiz kō nebūt te uzrakstit tō Neoficjāl Informācij,kā saukt tō Amatperzōn?

  • 0
    Cibiņš 30.11.2023, 19:42:00

    Nedrīkst!!! Tie tak no NA un ZZS!

  • 0
    Krišs Daugulis 30.11.2023, 21:40:34

    Tik daudz kubu ūdens, kas izliets domes sēdēs un lēmumos...

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 01.12.2023, 13:15:12

    Vai tur Rozentāļi nav iesaistīti?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: