Divu garnadžu saimniecības ēkas apciemojums Rindas ielā beidzies ar iespundēšanu zagšanai noskatītajā šķūnīti un nogādāšanu policijas iecirknī. Notvertie zagļi ir policijai labi zināmi un vairakkārt sodīti.

 Arī iepriekš īpašumā Rindas ielā bija ciemojušies garnadži. 21. oktobrī no garāžas zagļi pamanījušies nozagt lietos diskus. Toreiz, kaut arī īpašuma saimnieks ir apsardzes firmas klients, zagļiem izdevās aizmukt pirms apsargu ierašanās.

Savukārt garnadžus, kas 29. oktobrī gaišā dienas laikā mēģināja apzagt minētā īpašuma saimniecības ēku, apsardzes vīri aizturēja, iespundējot telpā, kurā viņi bija iekļuvuši, zagšanai labi sagatavojušies – ar lauzni un maisiņiem zagto mantu iznešanai.

Apsargi izsaukuši valsts policiju, kas vīriešus nogādāja policijas iecirknī. Kā informē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons, šobrīd pret abiem notikumā iesaistītajiem 35 gadus vecajiem vīriešiem uzsākts kriminālprocess par zādzības mēģinājumu un piemērots drošības līdzeklis policijas kontrole.       

Kā skaidro firmas Pentano apsardzes dienesta vadītāja vietnieks Ervīns Līcis, garnadžu ielaušanās īpašumos ir visai bieža parādība, diemžēl zagļi lielākoties rēķinās ar 3-4 minūtēm, kuras viņiem dotas līdz apsargu atbraukšanai.

Parasti šajā laikā viņi paspēj iekļūt zagšanai noskatītajā vietā, paķert kādu iekārotu mantu un ātri pazust bez pēdām. Šajā gadījumā pēc īpašnieka pieprasījuma apsardzes firma neilgi pirms zagļu pēdējās ielaušanās bija uzstādījusi papildus aparatūru, kas par ielaušanos signalizēja, tiklīdz nevēlamie viesi ienāca sētā.

Līcis vērš uzmanību, ka nereti cilvēki maldīgi domā, ja esi uzstādījis pašu vienkāršāko signalizāciju, esi automātiski pasargāts no ļaundariem. Lai novērtu prettiesiskus apdraudējumus īpašumiem, apsardzes darbiniekiem kopā ar klientu pareizi jāizstrādā koncepcija, kā vislabāk sargāt īpašumu. 

Gadījumu, kad apsardzes darbinieki policijas rokās nodot nozieguma brīdī pieķertus likumpārkāpējus, nav daudz, informē Vilemsons. Biežāk  apsardzes firmas ziņo par zādzībām lielveikalos.

Katru nedēļu policijas rīcībā nonāk 2-3 šādi gadījumi. Diemžēl nereti veikalnieki vairāk esot ieinteresēti nozagtās konjaka pudeles atgūšanā, nevis zagļu notveršanā. Sabiedrība kopumā izvairās iesaistīties, nevēlas sniegt liecības un sadarboties ar policiju, lai likumpārkāpēji saņemtu pienācīgu sodu. Zagļi to zina un ar to rēķinās.

Foto: Apsardzes firma Pentano

Zagļi notverti nozieguma izdarīšanas vietā. Lai tie neaizmuktu, līdz policijas atbraukšanai viņi iespundēti zagšanai noskatītajā telpā.                     

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: