24. oktobra naktī kādā dzīvoklī pie sirmgalvja iekļuvušas trīs personas un nolaupījušas mobilo telefonu, bet drīz vien iespējamie vainīgie aizturēti.

Noziedzīgais nodarījums noticis ap plkst. 2, kad trīs nepazīstami vīrieši aplaupījuši 77 gadus veco sirmgalvi, nodarot miesas bojājumus. Cietušais pēc notikušā tika nogādāts slimnīcā, bet pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas palaists ārstēties mājās.

Sadarbojoties ar Pašvaldības policijas darbiniekiem, uz aizdomu pamata pa karstām pēdām tika aizturētas iespējamās vainīgās personas - viens 30 un divi 18 gadus veci romu tautības vīrieši. Abiem jaunākajiem vīriešiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, bet vecākajam tiesa piemērojusi apcietinājumu. Šis vīrietis jau agrāk nonācis policijas redzeslokā saistībā ar citiem līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Par notikušo Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā.

Par šādu nodarījumu piemērojams sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem. Turpinās pirmstiesas izmeklēšana, kuras ietvaros tiek veiktas arī ekspertīzes un noskaidroti visi apstākļi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: