Ventspils pašvaldības policija aizvadītās nedēļas laikā novērsusi kādas mājas apzagšanu, kā arī veikusi profilaktisko darbu, pārbaudot aizdomīgas personas.

Pašvaldības policija turpina pastiprināti kontrolēt situāciju pilsētā saistībā ar zādzībām. Dzīvokļu zādzības šobrīd ir pieklusušas, taču parādījusies jauna tendence – konstatēti vairāki gadījumi, kad apzagtas privātmājas. Tādēļ arī māju īpašniekiem ir jābūt ļoti vērīgiem.

 

Pateicoties iedzīvotāju modrībai, vienu šādu zādzību izdevies novērst. Šo otrdien kāds iedzīvotājs piezvanījis pašvaldības policijai, jo Skrundas ielā manījis aizdomīgu personu, kas šiverējusi pa kaimiņa mājas teritoriju. Municipāļi, pēc dažām minūtēm ierodoties notikuma vietā, konstatējuši, ka privātmājas pirmajam stāvam izsists logs, bet sētā rosās kāds cilvēks. Viņš ticis aizturēts. 24 gadus vecais vīrietis promnešanai jau bija pagalmā iznesis televizoru. Lieta tālākai izmeklēšanai nodota Valsts policijai.

 

Divas dienas pēc kārtas pašvaldības policijas darbinieki aizturējuši aizdomīgas personas, kas pārvietojās ar lielām somām, kurās atradās neskaidras izcelsmes mantas. Vienā dienā divi vīrieši stiepuši somu, kurā atradās vairāki sporta apavu pāri un dažādi sadzīves priekšmeti, tai skaitā vairāki matu skūšanas aparāti. Bet nākamajā dienā pārbaudīti divi vīrieši, kuri somā nesuši printeri un rūteri. Abos gadījumos vīrieši tā arī nav spējuši paskaidrot, no kurienes viņi šīs mantas ņēmuši. Tālākai pārbaudei viņi nodoti Valsts policijai, kas pārliecināsies, vai mantas neatrodas zagto mantu sarakstā.

 

«Esam spiesti veikt šādu profilakses darbu un intensīvi pārbaudīt aizdomīgas personas, pretējā gadījumā sirot gribētāju pa dzīvokļiem un mājām būtu daudz vairāk,» skaidro Arājs. Viņš arī policijas vārdā pateicas visiem iedzīvotājiem, kuri arvien biežāk zvana municipāļiem par dažādām aizdomīgām situācijām. «Mēs apsolām, ka reaģēsim uz pilnīgi visiem zvaniem un informāciju pārbaudīsim. Pateicoties šādai aktivitātei, mēs kopīgi varam novērst zādzības un citas nelikumīgas darbības,» uzsver Arājs.

 

Nedēļas laikā policija arī aizturējusi kādu transporta līdzekli, kurā atradās 45 litri dīzeļdegviela bez to izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, un novērsusi citas nelikumības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: