Šā gada 6. martā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par to, ka 5. martā kādā dzīvoklī Pētera ielā, pielietojot vardarbību pret pensionāri, viņai tika nolaupīts mobilais tālrunis un naudas maks ar naudu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrota aizdomās turētā persona, kura, iespējams, organizējusi laupīšanu – 47 gadus veca sieviete.

Šā gada februārī aizdomās turētā persona piedāvāja izdarīt laupīšanu minētajā dzīvoklī pie sev pazīstamas 75 gadus vecas pensionāres, kuru viņa kādu laiku aprūpēja kā Ventspils sociālā dienesta aprūpētāja. Tādēļ sievietei bija zināms, kas kur būtu meklējams.

 

5. marta vakarā dzīvoklī pie aizdomās turētās atradās 32 gadus veca sieviete un 37 gadus vecs vīrietis, dzīvoklī tika lietots alkohols. Tad atkārtoti tika ierosināts doties uz Pētera ielu un aplaupīt kundzi. Viņa norādījusi, ka ir pievīlētas dzīvokļa atslēgas, ar kurām varēšot atslēgt dzīvokli. Un gadījumā, ja izrādīsies, ka pensionāre ir mājās, vīrietim dzīvoklī būs jāieiet pirmajam un, pielietojot fizisku spēku, pensionāre jāpietur, kamēr abas sievietes pārmeklēšot dzīvokli. Lai sirmgalve neatpazītu abas sievietes, tika lietota parūka. Pie tam līdzi paņemta šļirce, kuru nozieguma iniciatore ierosināja izmantot, ievadot cietušās kakla artērijā gaisu, kas varētu izraisīt sirmgalves nāvi.

 

Pievakarē visi trīs aizdomās turētie ieradās Pētera ielas namā, lai dotos dzīvoklī. Piepildījās otrais „scenārijs”- durvis atvēra kundze, vīrietis devās iekšā, nogāza cietušo istabā uz grīdas un turēja, kamēr abas sievietes pārmeklēja dzīvokli. Vēlāk visi trīs devušies uz kāda Pētera ielas nama tualeti, kur izmetuši pensionāres dzīvokļa atslēgas. Laupīšanas rezultātā cietušajai tika nolaupīts mobilais telefons, kura vērtība ir 10 latu, kā arī naudas maks ar vienu latu. Nākamajā dienā aizdomās turētā persona realizēja cietušās mobilo telefonu.

 

Viss iepriekšminētais noskaidrots pirmstiesas izmeklēšanas laikā, nopratināti liecinieki, aizdomās turētie, nozīmētas ekspertīzes, nostiprināti pierādījumi.

 

Pēc eksperta atzinuma, cietušajai ir konstatēti vidēji smagi miesas bojājumi.

 

Vadoties pēc visiem lietas materiāliem kopumā, redzams, ka trīs aizdomās turēto personu vaina izdarītajā laupīšanā grupā pēc iepriekšējas vienošanās ir pierādīta pilnībā, tādēļ krimināllietas materiāli nodoti Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Šobrīd visiem trim jau celta apsūdzība, tiek gaidīta tiesa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: