Ventspils rajona tiesai nodota krimināllieta, kurā kāds policijas darbinieks apsūdzēts par neizpaužamas ziņas izpaušanu savam paziņam, informēja Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Šēnberga.

Apsūdzētais, būdams piesaistīts atbalsta sniegšanai Valsts meža dienesta darbiniekiem, 2011. gada 4. jūnijā veicis pārbaudi par meža stādu iespējamu prettiesisku tirdzniecību. Kopā ar Valsts meža dienesta darbiniekiem dodoties uz kontrolpirkuma vietu, policists no mobilā telefona brīdinājis savu paziņu un iespējamo meža stādu pārdevēju par veicamo Valsts meža dienesta kontrolpirkumu.

Apsūdzētais neatzīst savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā.

Pie kriminālatbildības policists tiek saukts pēc Krimināllikuma 329. panta par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona, kas par aizliegumu izpaust ziņas bijusi brīdināta.

Apsūdzētais 2006. gada 6. septembrī parakstījis apliecinājumu, ar kuru apņēmies neizpaust informāciju dienesta vajadzībām, kas viņam tika uzticēta vai kļūs zināma, pildot darba vai dienesta pienākumus, kā arī brīdināts, ka par informācijas dienesta vajadzībām izpaušanu tiks saukts pie disciplināratbildības vai kriminālatbildības.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: