Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldē 2012. gada 8 mēnešos reģistrēto noziedzīgo nodarījumus skaits, salīdzinot ar tādu pašu laika periodu pērn, pieaudzis, savukārt kriminālprocesu skaits būtiski nav mainījies, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Normunds Grūbis.

Šī gada astoņos mēnešos policija Kurzemē reģistrējusi 764 noziedzīgus nodarījumus, kas, salīdzinot ar tādu paša laika posmu pērn, ir pieaugums par 54. No deviņiem līdz 19 palielinājies sevišķi smagu noziegumu skaits. Smago noziegumu skaita pieaugumu policija skaidro ar vairākiem svešas kredītkartes nelikumīgas izmantošanas gadījumiem, kas ietilpst smago noziegumu kategorijā.

Astoņu mēnešu laikā notikušas sešas slepkavības un letāli beigušies arī trīs smagi piekaušanas gadījumi. Statistika liecina, ka palielinājies arī dažādu zādzību skaits.

Noziegumu skaita pieaugumu Grūbis skaidro ar sociālekonomisko situāciju valstī un sabiedrības aktīvāku iesaistīšanos, ziņojot policijai par dažādiem pārkāpumiem. Likumsargi prognozē, ka, piemēram, metāla zādzību skaits tuvākajā nākotnē nesamazināsies, jo pieaug metāla cenas. Neesot arī pamata prognozēt, ka samazināsies zādzību skaits no tirdzniecības vietām.

Kurzemē šogad konfiscētas narkotiskās vielas 31 000 latu vērtībā. Par narkotiku, nelegālo cigarešu un alkohola glabāšanu un tirgošanu šogad ierosināti 22 kriminālprocesi un gandrīz tikpat administratīvo lietvedību.

Tajā pašā laikā Ventspils policija uzlabojusi darba rezultātus, palielinot atklāto noziegumu skaitu. Vairāk par to lasiet pirmdienas laikrakstā Ventas Balss.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: