Šodien Kurzemes apgabaltiesā plānots turpināt liecinieku pratināšanu krimināllietā par gandrīz 80 000 latu izspiešanu no kluba "Ventspils" futbolistiem.

Liecinieku pratināšana notika arī iepriekšējās tiesas sēdēs šī gada jūnijā. Viens no apsūdzētajiem šajā krimināllietā ir futbola kluba "Ventspils" direktors Sergejs Barkovskis, kuru policija aizturēja 2010.gada martā aizdomās par izspiešanu personu grupā. Barkovskim vēlāk tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Apsūdzēts arī Rasuls Eļmurzajevs, Nikolajs Grišuņins, kurš ir viens no Latvijas labākajiem bokseriem, un Fetiskins, liecina informācija Latvijas tiesu portālā. Grišuņinam un Fetiskinam apcietinājums kā drošības līdzeklis netika piemērots.

Kurzemes apgabaltiesa vēlāk mainīja drošības līdzekli diviem apsūdzētajiem - Barkovskis un Eļmurzajevs ir atbrīvoti no apcietinājuma pret drošības naudu. Kā informēja advokāts Ēriks Štālbergs, par Eļmurzajevu samaksāta drošības nauda - 30 000 latu, par Barkovski - 35 000 latu.

Šīm četrām personām apsūdzības uzrādītas pēc Krimināllikuma 184.panta 3.daļas - par organizētas grupas izveidošanu vai piedalīšanos tajā izspiešanas nolūkā, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas. Minētajā likuma pantā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka aizturētās personas laika posmā no 2009.gada septembra līdz 2010.gada janvārim no cietušajiem centās izspiest naudu 100 000 eiro (70 000 latu) un 15 000 ASV dolāru (8640 latu) apmērā, kā arī pieprasīja atdot tiem piederošos īpašumus. Kopumā tika atklātas četras noziedzīgā nodarījuma epizodes, ko veikušas aizturētās personas.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: