Policija, pateicoties iedzīvotāju atsaucībai un ziņojumiem uz anonimi@kurzeme.vp.gov.lv, atklājusi vairākus likumpārkāpumus.

Kopš 1. maija, kad VP Kurzemes reģiona pārvaldē sāka darboties e-pasta adrese anonimi@kurzeme.vp.gov.lv, iesūtīti 30 ziņojumi, un tikai divi no tiem neatbilda policijas kompetencei.

 

Divi no ziņojumiem pārsūtīti citām iestādēm, bet par pārējiem gadījumiem ziņots pēc piekritības attiecīgajai VP KRP struktūrvienībai. Galvenokārt anonīmie ziņotāji informēja par akcizēto preču nelegālu apriti: par degvielas, nelegālā alkohola tirdzniecību Kuldīgas iecirkņa apkalpojamā teritorijā; par nelegālā alkohola tirdzniecību Ventspilī (materiāls atrodas Kriminālpolicijas lietvedībā); par nelegālā alkohola apriti Talsu iecirkņa teritorijā, kur maijā kāda sieviete sodīta par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu un par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos.

 

Par nelegālā alkohola un cigarešu tirdzniecības vietām Liepājas iecirkņa apkalpojamajā teritorijā sāktas divas administratīvās lietvedības, veiktas kratīšanas, kā arī nozīmētas ekspertīzes izņemtajiem alkoholiskajiem dzērieniem.

 

Saņemta informācija arī par iespējamu nelegālā alkohola tirdzniecību Liepājas novados – arī uzsāktas divas administratīvās lietvedības.

 

Savukārt Satiksmes uzraudzības rotas rīcībā ir nodota informācija par kādu ceļu satiksmes negadījumu Liepājā, par agresīvas braukšanas faktiem, kā arī par automašīnu, kas aprīkota ar radžotām riepām tam nepiemērotos apstākļos.

 

Arī turpmāk gaidīsim iedzīvotāju ziņojumus par dažāda veida nelikumībām e-pasta adresē anonimi@kurzeme.vp.gov.lv , jo ikviena ziņa norāda, kas mūsu puses iedzīvotājiem rūp, kādas problēmas pastāv un tiek pamanītas.

 

Jāpiebilst, ka vairākos ziņojumos iedzīvotāji šo iespēju uzteica, izsakot pozitīvus komentārus. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: