Šogad, desmito gadu pēc kārtas, Ventspils Augstskolas (VeA) studējošajiem bija iespēja pieteikties profesora Andra Klausa stipendijai. Stipendijas dibinātājs un mecenāts ir VeA absolvents, šobrīd veiksmīgs uzņēmējs, Mārtiņš Lauva.

Jubilejas gadā Mārtiņa Lauvas iniciatīvai pievienojies VeA Padomes priekšsēdētājs, profesora Andra Klausa dēls, Kristaps Klauss, kļūstot par stipendijas otro mecenātu un palielinot kopējo stipendijas fondu līdz 3000 eiro.

Šogad stipendijai tika saņemts vēsturiski lielākais stipendija pieteikumu skaits – 51. Pieteikumi saņemti gan no bakalaura, gan maģistra līmeņa studējošajiem, kas pārstāv visas trīs VeA fakultātes. Izvērtējot visus pieteikumus, klātienes intervijai, tika izvirzīti astoņi kandidāti Krista Lange, Alise Plotova, Selīna Glaudāne, Dāvis Cinītis, Ilze Jaunzeme, Anastasija Gremčuka, Anna Ģērmane un Andrejs Štrāls.

10. aprīļa rītā notika kandidātu intervijas, kur jauniešiem bija iespēja iepazīstināt ar sevi, papildināt pieteikumos minēto, argumentēt, kā šī stipendija palīdzētu attīstīties un pilnveidoties studiju darbībā, pētniecībā un sabiedriskajā darbā, kā arī iezīmēt, kādiem mērķiem izlietotu stipendiju tās saņemšanas gadījumā.
Visi astoņi finālisti ir aktīvi VeA studenti, kuri ir jau ieguvuši lielisku pieredzi dažādos projektos un jaunieši nemitīgi papildinājuši savas zināšanas un prasmes gan Latvijā, gan ārvalstīs, kā arī visi ir ļoti motivēti. Pretendentu pieteikumus izvērtējusi komisija sešu cilvēku sastāvā, tostarp abi stipendijas mecenāti – Mārtiņš Lauva un Kristaps Klauss. Pēc komisijas lēmuma stipendijas fonds sadalīts, piešķirot stipendiju četriem studējošajiem.

Šogad stipendija piešķirta:
    • 1500 EUR apmērā Tulkošanas studiju fakultātes profesionālās bakalaura studiju programmas “Tulkošana un valodu tehnoloģija” 2. kursa studentei Ilze Jaunzemei;
    • 500 EUR apmērā Ekonomikas un pārvaldības fakultātes profesionālās bakalaura studiju programmas “Jaunuzņēmumu vadība” 2. kursa studentei Alisei Plotovai;
    • 500 EUR apmērā Ekonomikas un pārvaldības fakultātes profesionālās bakalaura studiju programmas “Jaunuzņēmumu vadība” 3. kursa studentam Dāvim Cinītim;
    • 500 EUR apmērā Tulkošanas studiju fakultātes profesionālās bakalaura studiju programmas “Starpkultūru komunikācija” 4. kursa studentei Annai Ģērmanei.

Stipendijas mērķis ir veicināt VeA studentu aktivitāti dažādās darbības sfērās – studiju darbībā, pētniecībā un sabiedriskajā darbā. Pieteikšanās stipendijai un stipendijas piešķiršana tiek organizēta vienu reizi gadā, aicinot ikvienu VeA studējošo – no visām fakultātēm un visiem studiju līmeņiem – pieteikties un pretendēt uz stipendijas saņemšanu. No šī gada stipendijas fonds ir 3000 eiro. Papildus pamata stipendijai izvērtēšanas komisija ir tiesīga piešķirt papildu stipendijas kā veicināšanas balvas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: