Ceturtdien, 25. janvārī, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome apstiprinājusi izmaiņas pirmsskolas izglītības iestāžu darba organizācijā, paredzot, ka no marta pirmsskolas izglītības iestāžu darba laiku noteiks Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāja.

Bērnudārzu darba laiks tiks noteikts, izvērtējot situāciju iestādēs, tajā skaitā agrās rīta stundās un vakaros, salāgojot iespējas vecākiem bērnus atvest un izņemt no bērnudārza ar optimālu pedagogu un cita personāla darba plānojumu, vienlaikus nodrošinot kvalitatīvu izglītību arī turpmāk.

Bērnudārzu audzēkņu vecāki par pirmsskolas izglītības iestādes darba laika izmaiņām tiks informēti e-klasē vienu mēnesi pirms plānotajām izmaiņām.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -2
    Rolkina 26.01.2024, 11:37:49

    Palīdzet Ukrainai ir 1000x svarīgāka prioritāte nekā nedaudz palielināt atbalstu b/d darbiniekiem.
    Ir kā šie darbinieki būtu vienīgie kam gribētos lielaku algu
    A ja Ukrainai nepalīdzes, var gadīties, ka vispār algas nevienam nebūs. nekā nebūs.

  • -8
    Mamma75 26.01.2024, 12:40:57

    Rolkina
    Tiešām domājat, ka pie mūsu nolaistās valsts Ukraina ir prioritāte? Ar tā dāvinātām automašīnām gan būs daudz līdzēts.

  • -2
    Kristiāna 29.01.2024, 14:14:54

    Un kā jūs domājat - ar vecām automāšīnām darbiniekiem var algu samaksāt??? Valdības izlemto pielikumu nodrošināt???
    Ir jāpalīdz Ukrainai, lai pēc iespējas ilgāk nodrošinātu mieru pie mums.
    Un darbinieku algu jautājuma sakārtošana būtu jānodrošina tiem, kas lēma par finansēšanas modeli - valdībai. Nav runas par to, ka pedagogiem būtu jāmaksā vairāk, bet lemjot ko šādu būtu arī jāpaskatās kā to var nodrošināt.

  • 0
    Pilsēta 26.01.2024, 14:10:43

    Galvenais, lai pilsētas budžetā paliek trīs uguņošanas un gheto games.

  • 0
    Skarbs vārds 27.01.2024, 11:06:26

    Iespējams, vajadzētu sākt ar reformām pašā Izglītības pārveldē, kur vietnieku ka biezs, un viens no lepnajiem pienesumiem ir grāmatele, ko bērndārznieks domā par ekonomikas terminiem,piemēram, jēdzienu kredīts. Ļooootiiii noderīgs darbs un neaizvietojama lasāmviela! Te tiešām prasās pēc kārtīgas izpurināšanas, nevis bērnu dārzos, kur audzinātājas raujas vaiga sviedros!

  • -4
    Kristiāna 29.01.2024, 14:34:21

    Esmu redzējusi grāmatu un man šķiet noderīga. Turklāt, man kaut ka šķiet, ka tā bija finansēto no kāda projekta, ne izglītības pārvaldes budžeta. Nevar vienmēr visu mest vienā katlā, drusku arī jāsaprot, kas no kā nāk, kas par ko maksā un kas par ko atbild. Izglītības nozare ir pietiekami apjomīga un sarežģīta un tā sevī ietver ne tikai pedagoģisko pusi, bet arī ļoti svarīga daļa ir tehniskā puse. Un, piedodiet, bet nu tur katram ir sava specifika, savi uzdevumi un vajadzīgi savi speciālisti.

  • 0
    cilda 28.01.2024, 07:30:07

    Jā, es par to pašu, noņemiet stulbās uguņošanas, nauda būs

  • 0
    Qv 29.01.2024, 16:34:59

    Velo parkam Reņķu dārzā plānots atvēlēt 600k eur..Info no EIS.. Varbūt kāda daļa būs EU nauda, to nezinu..
    Nauda ir, tikai prioritātes citas...

  • 0
    Skarbs vārds 29.01.2024, 19:50:45

    to Kristiāna
    Ja mēs dzīvotu pārpilnības laikā, varētu Jums piekrist. Bet, ja laikā , kad taupības nolūkos samazinām darba stundas un līdz ar to arī iespēju par šo laiku nopelnīt audzinātājām, kad Izglītības pārvalde praktiski vairs nepiešķir autobusus, lai skolēni varētu aizbraukt mācību ekskursijās vai arī uz kādiem konkursiem, kad uz klasi skolā var piešķirt sešus guašu krāsu komplektus, tad tērēt kāda Izglītības pārvaldes darbinieka laiku, lai grāmateli sastādītu, ir vienkārša izšķērdība! Nenoliedzu , ka ir nepieciešami tehniskie darbinieki un vietnieki, bet jautājums ir tajā , cik to nepieciešams, cik liels ir katra pienesums un , vai tiešām viss Izglītības pārvaldē darbojās optimālā režīmā?
    Zivs vienmēr sāk pūt no galvas!

  • -1
    Kristiāna 30.01.2024, 13:08:21

    Bet no kautkurienes tai naudai ir jānāk. Pašvaldība jau nav kaut kāda naudas govs, kam nauda krīt no gaisa. Valsts piešķirtais budžets funkciju nodrošināšanai neatbilst valsts uzliktajām prasībām. Pilsētās, kur bērnudārzu skaits un vietas tajos absolūti neatbilst reālajai nepieciešamībai ir vieglāk, to nodrošināt, jo viņiem vienkārši nav ne tik daudz dārziņu, ne pedagogu..

  • 0
    Skeptiķis no malas 30.01.2024, 13:36:15

    Vai tad Ventspils pašvaldība eksistē tikai no valsts subsīdijām ??? :))

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: