Ventspils zinātnes centrs VIZIUM izsludina pieteikšanos uz deviņām mācību programmām skolēniem un pedagogiem, lai pilnveidotu skolēnu zināšanas par STEM jomu un pedagogu zināšanas, prasmes un kompetences STEM izglītības jomā un mācīšanas metodikā. Dalība nodarbībās būs bez maksas, tāpat klasēm tiks kompensēti arī ceļa izdevumi.

Nodarbībās ir pielāgotas četrām vecuma grupām: pirmsskola, sākumskola, pamatskola, vidusskola un viena kompetenču pilnveides programma pedagogiem. Katra mācību programma ir sasaistīta ar VIZIUM zinātnes centrā redzamo ekspozīciju tā, lai mācību programmas ietvaros veiktu interaktīvas un praktiskas aktivitātes, kas ļaus realitātē izmēģināt un redzēt skolā un citur teorētiski apgūtu materiālu vai dzirdētu informāciju. Papildus mācību programmas ir sasaistītas ar Skola2030 mācību saturu, līdz ar to pielīdzināmas mācību stundām un padziļināti izglīto par noteiktām tēmām.

Decembrī un janvārī skolēniem no visas Latvijas ir iespēja apgūt mācību programmas: ''Robotika pirmsskolai'', ''Būvē pats'', ''Mehānismi'', ''Kustība'', ''Matemātika ikdienā'', ''Ķermenis un fiziskā slodze'', ''Datu analīze'', ''Debates: dabaszinību mācīšanas stratēģija'', kur katra programma ilgst četras akadēmiskās stundas.

Savukārt pedagogiem iespējams pieteikties programmai ''Virtuālās spēliskošanas metodes ieviešana izglītības procesā'', kuras ilgums ir sešas akadēmiskās stundas (četras stundas klātienē un divas stundas patstāvīgs darbs). Ar detalizētu nodarbību aprakstu iespējams iepazīties ŠEIT.

Lai nodrošinātu vienlīdzīgu pieeju visiem Latvijas izglītojošo iestāžu skolēniem un pedagogiem, tiek sniegta iespēja pieteikties transporta izmaksu kompensācijai. Ar transporta izmaksu kompensācijas un pieteikšanās kārtības nolikumu var iepazīties ŠEIT.

Pieteikšanās norit tikai elektroniski VIZIUM mājas lapā www.vizium.lv, sadaļā ''Ekskursijas'', aizpildot rezervācijas anketu.

Ventspils Digitālā centra administrācija sazināsies ar pieteikuma iesniedzējiem, kuru pieteikums ir apstiprināts.

Projekta ietvaros kopumā līdz nākamā gada jūlijam plānots realizēt 20 dažādas izglītojošas mācību programmas četrās dažādās jomās: zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātika.

Papildu informācija par pieteikšanos pa tālruni: 66776655 vai e-pastu: macibas@vizium.lv.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Kriska 25.11.2022, 16:05:28

    Bezmaksas ekskursijas, koncertzālē- bezmaksas koncerti - tāda gaidāmā nākotne

  • 0
    Heinrich 25.11.2022, 21:53:42

    Tas priecē-lembergisms neizbēgami tuvojas norietam.
    Drīz koncertzālē varēsierīkotmītnes mazkrievu bēguļiem un ZIC-ā nakstspatversmi.

  • 0
    Janis Zvejnieks 25.11.2022, 22:11:25

    Tupzik zdoh,pindariki vidohsja :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: