Ceturtdien, 25.maijā, Ventspils Augstskolā (VeA) notiks ikgadējā studentu zinātniskā konference “Aktualitātes tulkošanā, tautsaimniecībā un tehnoloģijās”, kas šogad atzīmēs 15.gadadienu.

Šogad studentu zinātniskajai konferencei pieteikušies īpaši daudz referentu – 34 , kas liecina par studentu interesi un spēju papildus ieguldīt darbu un laiku, lai padziļināti pētītu kādu problēmu vai aktuālu tematu.

Konferencē studenti tika aicināti uzstāties ar savu bakalaura, maģistra, doktora, prakses vai kursa darba tēmu vai individuāli veiktu pētījumu kāda kursa ietvaros. Konferencē darbs tradicionāli noritēs trīs sekcijās:

- Ekonomika un uzņēmējdarbības vadība;

- Informācijas tehnoloģijas un elektronika;

- Valodas, tulkošana un starpkultūru komunikācija.

Konferencē uzstāsies 34 studenti, pārstāvot gan bakalaura, gan maģistra studiju programmas. Šogad pirmoreiz konferencē piedalīsies arī ārvalstu studenti, tāpēc ar Tulkošanas studiju fakultātes 3.kursa brīvprātīgo studentu iniciatīvu tiek organizēta konferences atklāšanas, kā arī ekonomikas un uzņēmējdarbības vadības sekcijas referentu uzstāšanās sinhronā tulkošana.

Konferences atklāšana notiks plkst. 14.00 B1 auditorijā, bet pēc atklāšanas būs plenārsēde, kurā uzstāsies spilgtākie katras sekcijas pārstāvji ar saviem referātiem. Pēc plenārsēdes darbs turpināsies sekcijās, kurās žūrijas komisija vērtēs darbus, lai apbalvotu katras sekcijas 1.-3.vietu ieguvējus.

Žūrijas komisiju sastāvā ir gan VeA akadēmiskais personāls, gan speciālisti no attiecīgajām nozarēm. Ņemot vērā referentu lielo interesi valodas, tulkošana un starpkultūru komunikācijas sekciju, darbs tajā tiks dalīts divās daļās un katru daļu vērtēs divas atsevišķas žūrijas komisijas.

Gan uz atklāšanu, gan sekciju sēdēm var ierasties visi interesenti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: