Šī gada, 31. martā Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā (1.ģimnāzija) pieredzes apmaiņas vizītes programmā “Inovācijas izglītībā Ventspils pilsētā” viesosies skolu vadības komandas no desmit Valsts ģimnāzijām.

Savukārt skolēni no 8 Valsts ģimnāzijām piedalīsies pasākumā “Sadarbojies! Eksperimentē! Mācies!”.

Vizītes mērķis ir iepazīstināt Valsts ģimnāziju vadības pārstāvjus ar Ventspils pilsētā īstenotajām rīcības programmām izglītībā un Ventspils ģimnāzijas īstenoto metodisko darbu skolā un Kurzemes reģionā.

Plkst. 10.30 viesus sagaidīs un uzrunās Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kā arī 1.ģimnāzijas orķestris ar muzikālu sveicienu. Oskara Kaulēna vadībā notiks nodarbība "Mācību stundu vērošana un atgriezeniskās saites sniegšana skolotāju profesionālajai pilnveidei", turklāt ciemiņi uzzinās par metodiskā darba organizāciju pilsētā un 1.ģimnāzijā. Vizītes laikā viesus iepazīstinās arī ar Ventspils Augstskolu un Jauniešu māju.

Paralēli norisināsies pasākums Valsts ģimnāziju skolēniem “Sadarbojies! Eksperimentē! Mācies!”. Pasākuma ietvaros skolēni no 8 Valsts ģimnāzijām piedalīsies interesantu uzdevumu veikšanā par dažādām fizikas, elektronikas un programmēšanas tēmām 1.ģimnāzijā un Ventspils Augstskolā. Pēc tam skolēni iepazīsies ar studiju iespējām Ventspils Augstskolā.

Katru gadu Valsts ģimnāzijas kā reģionālie metodiskie centri piedāvā pasākumus citām ģimnāzijām. Jāpiezīmē, ka 1. ģimnāzija var lepoties ar vienu no visapmeklētākajiem pasākumiem, ko var uzskatīt arī kā skolas un pilsētas prezentēšanu kolēģiem no visas Latvijas - Gulbenes, Balviem, Bauskas, Alūksnes, Rīgas, Liepājas, Jelgavas, Dobeles un Valmieras.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: