22. novembrī plkst. 10:00 Ventspils Jaunrades namā skolēniem un skolotājiem notiek Kurzemes reģiona seminārs "Skolēnu mācību uzņēmumu darbnīca 2016".

Savukārt 24. novembrī ikviens aicināts no plkst. 15:00 līdz 18:00 tirdzniecības centrā “Tobago” uz reģionālo skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) gadatirgu.

22. novembra seminārā skolēni un skolotāji varēs uzzināt par skolēnu mācību uzņēmumu veidošanas un attīstīšanas iespējām, iepazīties ar jau strādājošu SMU veiksmes stāstiem un uzklausīt biznesa ekspertu pieredzi. Semināra programma pieejama ŠEIT! Semināru organizē Junior Achievement Latvija kopā ar Ventspils ekonomikas skolotāju metodisko apvienību.

Gadatirgū skolēni atrādīs savas biznesa idejas un tirgos dažādus izstrādājumus – blociņus, atklātnes, rokassprādzes, interjera priekšmetus, somas, parfimēriju u.c. Gadatirgus laikā paralēli tirdzniecībai uzņēmumus vērtēs žūrija, kas piešķirs balvas dažādās nominācijās.

Šobrīd gadatirgum pieteicies 41 skolēnu mācību uzņēmums no Kurzemes (Talsu novads, Liepājas pilsēta, Kuldīgas novads, Ventspils pilsēta novads).

Skolēnu mācību uzņēmumu programma ir īpaši 4.-12. klašu skolēniem veidota mācību metode, kuru realizē Junior Achievement Latvija. Skolēniem tā ir iespēja, praktiski darbojoties, apgūt sava uzņēmuma izveides un vadīšanas prasmes, radīt produktus un piedāvāt tos saviem potenciālajiem klientiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: