Šodien Ventspils Augstskolā jau trešo reizi notika Ģermānistu diena.

   

Apskati fotogrāfijas!

To organizēja Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes Ģermānistikas katedras docētāji un studenti. Forumu atbalstīja un finansēja Baltijas-Vācijas Augstskolu Birojs. Devīze pasākumam: „Deutsch lebt?!”

 
Ģermānistu diena ir atklāts forums, kurā šogad piedalīsies aptuveni 90 interesentu no visas Latvijas: Daugavpils, Kuldīgas, Rēzeknes, Rīgas Talsu, Saldus novadiem u. c. Dalībnieku vidū ir skolēni, studenti, skolotāji, docētāji, kā arī absolventi un darba tirgus pārstāvji.
 
Ģermānistu dienas mērķis ir pulcēt dažādu paaudžu cilvēkus ar interesi par vācu valodu, dalīties pieredzē un diskutēt par vācu valodas perspektīvām darba tirgū Latvijā un ārzemēs.
Ģermānistu dienu 2010 atklāja Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Dr. Klauss Burkhards. Ģermānistu dienas 2010 laikā dalībniekiem tika piedāvātas vācu profesoru Brigites Handverkeres un Rainera Beierles vieslekcijas par vācu valodas kā svešvalodas apguvi un par mūsdienu vācu valodu. Pēc vieslekcijām bija diskusija.
 
Pēcpusdienā sekoja divi darbsemināri: vācu valodas kā svešvalodas apguve un ģermānistikas studijas augstskolu reformu kontekstā, kuros foruma dalībnieki varēja dalīties savā pieredzē, diskutēt, attīstīt idejas, vadoties no plenārsēdes referātos minētās problemātikas.
Darbsemināru galvenās idejas, atziņas un secinājumi tika prezentēti visiem foruma dalībniekiem.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: