Laika apstākļi šoziem, sevišķi janvārī, kad sals mijās ar atkušņiem, Ventspils novada ceļiem nav bijuši labvēlīgi. Ceļu segumos Rīgas, Liepājas un Kuldīgas virzienā izsistās bedres kļuvušas bīstamas, tāpēc sākts to avārijas remonts.

Uz Kuldīgas šosejas aiz Lečiem Ventas Balss sastapa divus vīrus, kas lipināja ciet bedres. Kādu laiku jau turēs, taču skaidrs, ka tas nav ilgtermiņa risinājums. Gunārs Čikuts spriež: «Te jau vajag jaunu segumu, viss saplaisājis.» Bet vismaz tuvākajā laikā jauna seguma nebūs. Pavasarī atkal lāpīsies ar emulsiju un bērs virsū šķembas. Vīri gan spriež, ka pie mums ceļi vēl ir izbraucami, bet pie Liepājas viss tā sabrucis, ka jābrauc apkārt caur Grobiņu.

Ventspils ceļu rajona direktors Armands Ruperts vīru sacīto apstiprina: «Bedrīšu remonts ziemā ir risinājums, lai novērstu avāriju. Ar auksto asfaltbetonu aizpildītajām bedrēm jāiztur līdz pavasarim. Īstie bedrīšu remonti sāksies aprīļa otrajā pusē un ilgs līdz jūlija vidum.» Bedres intensīvāk veidojas tad, ja sals mijas ar atkušņiem, kā arī smagā transporta ietekmē. Tomēr Ventspils novadā situācija nav katastrofāla, uzskata direktors, visi ceļi ir izbraucami.

Ceļu uzturētājiem šī ziema nav viegla. Decembrī un janvārī sniega tīrīšanai un sāls kaisīšanai iztērēts divas reizes vairāk līdzekļu nekā ieplānots. Piemēram, decembrī plānoto 120 tūkstošu vietā izdoti 250 tūkstoši, janvārī 100 tūkstošu vietā – 200 tūkstoši latu. Ruperts šobrīd nevar pateikt, vai pārtērētā summa būs jāieekonomē no līdzekļiem ceļu uzturēšanai pavasarī un vasarā vai valdība tomēr atradīs iespēju kompensēt pārtērētos līdzekļus no Eiropas fondiem.

Foto: Juris Ģigulis

Gunārs Čikuts un Helmuts Veinbergs uz Kuldīgas ceļa glābj, kas vēl saglābjams. Pagaidām viņu pūliņi piebremzē tā sabrukumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: