2011. gada pašvaldības budžetā energoefektivitātes pasākumiem paredzēti 36 000 latu.

Kopš 2008.gada jūlija Ventspils pilsētas domē iesniegti 147 iesniegumi palīdzības saņemšanai energoaudita darbu veikšanai un renovācijas darbiem energoefektivitātes paaugstināšanai. No tiem atbalstīti 137 iesniegumi (93%), tajā skaitā 107 iesniegumi palīdzības saņemšanai energoaudita veikšanai un 30 - renovācijas darbiem energoefektivitātes paaugstināšanai.

 

22 dzīvojamām mājām pieņemts lēmums par līdzfinansējuma piešķiršanu māju siltināšanas darbiem energoefektivitātes paaugstināšanas programmas ietvaros. No tām 1 mājā Saules/Platā ielā 7 ir veikta kompleksa renovācija un 21 mājā renovētas gala un fasāžu sienas, pagraba ārsienas, nosiltināti bēniņi un nomainīti kāpņu telpu logi.

 

Energoefektivitātes pasākums ir ēkas pilnveidošanas projekts, kā rezultāts ir enerģijas patēriņa samazināšana. Tiek panākta enerģijas lietderīgāka izmantošana, uzlabots komforts telpās. Samazinās izmaksas par enerģiju, tādējādi energoefektivitātes pasākumos ieguldītie līdzekļi atmaksājas. Pateicoties daudzdzīvokļu mājas renovācijai, veicot energoefektivitātes pasākumus, ir iespēja panākt ievērojamu siltumenerģijas ietaupījumu 20-30% apmērā, kā rezultātā iedzīvotājiem samazinās arī maksājumi par apkuri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: