Kopš Ventspils ostā darbu sācis "Baltic Coal Terminal" akmeņogļu terminālis, tajā pārkrauti pieci miljoni tonnu akmeņogļu.

Šis rādītājs sasniegts trešdien, kad kuģī "Alam Penting" iekrauti 74 000 tonnu Kuzbasa akmeņogļu, lai no Ventspils ostas tās transportētu uz Dāniju.

"Mēs esam pārsnieguši neapšaubāmi patīkamu un zīmīgu atzīmi, kaut gan nelabvēlīgā situācija pasaules tirgū no AS "Baltic Coal Terminal" ekspluatācijas uzsākšanas ar pilnu jaudu 2009.gada martā neļāva mums sasniegt iepriekšējos gados maksimāli plānotos rādītājus. Esam pārliecināti, ka pasaules ekonomikas stabilizācija pasaules tirgū kopā ar noturīgi augstajām ogļūdeņražu cenām un aukstajām ziemām noturēs akmeņogļu pieprasījumu stabilā līmenī," pastāstīja "Baltic Coal Terminal" valdes priekšsēdētājs Iļja Sokolovs.

"Baltic Coal Terminal" celtniecība ir viens no lielākajiem investīciju projektiem, kas pēdējā laikā īstenoti Ventspils brīvostas teritorijā. Investīciju apjoms tikai termināļa pirmās kārtas būvniecībā un tehnoloģisko iekārtu iegādē bijis 77 miljoni eiro (54 miljoni latu). Tik vērienīgas investīcijas skaidrojamas ar to, ka tika nodots ekspluatācijā slēgta tipa akmeņogļu terminālis ar vismūsdienīgākajām akmeņogļu pārkraušanas tehnoloģijām, informēja uzņēmumā

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: