Ventspilnieki vidēji saņem visaugstākās algas Latvijā. Vislabāk apmaksāti darbinieki tranzīta uzņēmumos un ražotnēs, kur tiek izmantotas augstas tehnoloģijas. Algas svārstās no Ls 50 līdz 10 000.

Saskaņā ar Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) datiem pagājušā gada oktobrī vidējā alga Ventspilī bija 490 latu. Pēc šī rādītāja Ventspils bija pirmā Latvijas lielo pilsētu vidū. Otrajā vietā palika Jūrmala (Ls 467,7), bet trešajā – Rīga (Ls 463,4). Pārējo Latvijas iedzīvotāju algas vidēji bija par 18,9% zemākas nekā ventspilniekiem. Atšķirībā no iepriekšējā gada, kad algas valstī strauji samazinājās, sasniedzot 25% kritumu, pērn atkal atsākās pakāpenisks pieaugums. Ventspilī vidējā alga gada garumā izaugusi par 38 latiem jeb par 8,4%.

Ventspilī pagājušajā gadā sociālās apdrošināšanas iemaksu algas saņēmuši 16 062 cilvēku. Par spīti veiksmīgajai kopējai ainai, pietiekami daudz ventspilnieku saņēma minimālo un pat zemāku algu. VSAA dati liecina, ka 2010. gada janvārī–maijā aptuveni 3000 darbinieku saņēma no 50 līdz 180 latiem mēnesī. Jāsaka, ka šajā statistikā ietilpst visi ar sociālo nodokli apliekamie maksājumi, toskait arī pabalsti un algas par nepilnu darba mēnesi. Tāpat pieļaujams, ka tieši šī algu kategorija atrodas ēnu ekonomikas zonā, kur daļu samaksas darbinieki saņem aploksnēs.

Vairāk lasi šodienas laikrakstā "Ventas Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: