Ventspils pašvaldības 2011.gada budžetā ieņēmumi plānoti 27,3 miljonu latu apmērā, taču izdevumi būs lielāki – 36,6 miljoni. Šogad izmantos arī uzkrāto naudu.

Papildus plānotajiem ieņēmumiem pašvaldība šogad izlietos daļu no uzkrātajiem līdzekļiem, kas šī gada sākumā bija 14,9 miljoni latu. No tiem 8,4 miljoni ir pašvaldības nauda, bet 6,5 miljoni – valsts vai ārvalstu līdzekļi investīciju projektu realizācijai.

2011.gadā uz vienu ventspilnieku pašvaldība plānojusi 854 latus, taču pēc iemaksām pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā, kas ir 33 lati uz vienu iedzīvotāju, ventspilniekam atliek 740 lati.

Neskatoties uz spiedīgo valsts finanšu situāciju un prognozēto nodokļu ieņēmumu samazinājumu, Ventspils Domē uzsver, ka šogad apstiprināts attīstības budžets. Plānotas apjomīgas investīcijas ēku būvniecībā un rekonstrukcijā, ielu un dažādu teritoriju labiekārtošanā. Pašvaldība šim nolūkam atvēlējusi 10,3 miljonus latus, tā nodrošinot ar darbu iedzīvotājus būvniecības un ar to saistītajās nozarēs.

Vairāk lasiet sestdienas laikrakstā Ventas Balss

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: